На 6 септември (вторник), Деня на Съединението на България, Националната

...
На 6 септември (вторник), Деня на Съединението на България, Националната
Коментари Харесай

НСО със засилени мерки в Пловдив за честванията в Деня на Съединението

На 6 септември (вторник), Деня на Съединението на България, Националната работа за защита (НСО) подхваща ограничения за гарантиране на сигурността на жителите и гостите на Пловдив. Кулминацията на честванията във връзка 137 години от Съединението на България и Празника на град Пловдив е тържествената проверка-заря с начало 20.30 часа на пл. „ Съединение “ в града.

На жителите, които желаят да участват на събитието, ще бъде обезпечен достъп до зоната на мероприятието след 18.30 часа през три контролно-пропускателни пункта: един на бул. „ 6-ти септември “ и ул. „ Димитър Цончев “ (при постройката на Прокуратурата); втори контролно-пропусквателен пункт при бул. „ 6-ти септември “ и ул. „ Св. Климент “ (при подлеза) и трети контролно-пропусквателен пункт – при бул. „ 6-ти септември “ и ул. „ Петко Каравелов “ (до ДЗИ-Пловдив).

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети, общоопасни средства и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за Националната работа за защита. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

Националната работа за защита припомня, че според член 6., алинея 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, в същите не могат да вземат участие жители, които носят оръжие или други особено предопределени или приспособени предмети, които може да се употребяват срещу живота и здравето на хората или за причиняване на материални вреди.

За времето от 16.00 ч. до 22.30 ч. способените органи ще вкарат възбрана за потреблението на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на събитието, с цел да бъдат лимитирани рисковете от нежелани произшествия за присъстващите жители и публични лица.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР