На 6-месечна възраст бебетата, родени от майки, ваксинирани срещу COVID-19

...
На 6-месечна възраст бебетата, родени от майки, ваксинирани срещу COVID-19
Коментари Харесай

Много бебета на майки, ваксинирани с иРНК-ваксина, имат антитела на 6-месечна възраст

На 6-месечна възраст бебетата, родени от майки, имунизирани против COVID-19 с иРНК ваксина по време на бременността, по-често имат антитела против ковид в кръвта си, спрямо бебета, родени от неимунизирани майки, които са били инфектирани по време на бременността, демонстрира малко изследване, оповестено в списание JAMA.

Екипът е следил 28 шестмесечни бебета, родени от дами, които са били имунизирани с две дози иРНК ваксина на 20 до 32 седмици на бременността, когато прехвърлянето на майчините антитела към плода през плацентата е най-голям, и 12 бебета на тази възраст, чиито майки са били инфектирани през същия интервал.

Те са потвърдили съществуване на имуноглобулин G (IgG) – най-често срещаното антитяло в кръвта, при 57% от бебетата, родени от имунизирани майки, и единствено при 8% от бебетата на инфектирани неимунизирани майки.

Засега не е ясно какъв брой високи би трябвало да бъдат равнищата на антитела, с цел да предпазят действително бебето от зараза, също така, както е добре известно, антителата не са единственият предпазен механизъм.

„ Много заинтригувани страни от родители до педиатри желаят да знаят какъв брой дълго майчините антитела се задържат при бебета след имунизация и в този момент към този момент можем да дадем някои отговори “, сподели в изказване доктор Андреа Едлоу от Масачузетската обща болница в Бостън. „ Надяваме се, че тези открития ще обезпечат спомагателен тласък за бременните да се имунизират “, добави той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР