На 6 декември предстои да отбележим един от най-значимите български

...
На 6 декември предстои да отбележим един от най-значимите български
Коментари Харесай

Образът на Свети Николай Чудотворец изгрява върху позлатена монета

На 6 декември следва да отбележим един от най-значимите български православни празници – Никулден. Посветен е на Свети Николай Мирликийски, който се уважава като настойник на моряците, риболовците, пътешествениците, търговците и банкерите.
Свети Николай е един от най-популярните светци в православието. Наричан е Чудотворец, тъй като е единственият светец, който има силата да възкресява. Той е считан за прототип на Дядо Коледа в България, Санта Клаус в Съединени американски щати, Дядо Мраз в Русия и други
Никулден е уважаван във всеки български дом – празнува се и като празник на фамилията и рода, а съгласно традицията на трапезата наложително да се сервира риба. 6 декември е Денят на банкерите, само че и празник на красивия морски град Бургас. Името Николай е четвъртото най-популярно в страната ни, а на Никулден имен ден честват близо 200 000 българи.
В навечерието на празника в израз на респект към светеца Първа капиталова банка предлага на своите клиенти напълно. Изящният артикул е по абстрактен план на Fibank и е създаден от една от водещите рафинерии в света – швейцарската PAMP, с която банката от години работи в тясно съдействие. Монетата е с тегло 1 унция и е направена от сребро с най-висока проба 999/1000.
Тя е съвършен подарък за идните празници и е подобаваща както за именници, по този начин и за колекционери и фенове на нумизматиката. Предлага се в елегантна кутия и е един в действителност първокласен подарък за специфичен човек. Новата монета към този момент е налична в клоновете на Fibank и в, където се оферират и други забавни артикули за подарък или инвестиция.
Въпреки всички компликации през турбулентната 2020 година, банката изпраща една от най-силните си години за пазара на златото. " Възобновихме някои от знаковите ни артикули, сполучливо лансирахме и нови хрумвания по наш план – една от които е монетата с облика на Св. Николай Чудотворец ", споделя доктор Валентина Григорова-Генчева – Директор " Злато и нумизматика " във.
През 2020 година златото несъмнено затвърди лидерската си позиция като желан капиталов инструмент освен в България, а и по света. Цената на благородния метал се повиши с над 1/4 в щатски долари единствено за една година и за известно време надвиши 2000 $. Златото евентуално ще продължи да нараства, като се чака да доближи 2100-2200 $ за тройунция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР