На 58-годишна възраст почина писателят Алек Попов. Скръбната вест бе съобщена

...
На 58-годишна възраст почина писателят Алек Попов.
Скръбната вест бе съобщена
Коментари Харесай

На 58 години почина писателят Алек Попов

На 58-годишна възраст умря писателят Алек Попов .

Скръбната новина бе обявена от Българската академия на науките. Попов бе член-кореспондент на Българска академия на науките. Той е определян като един от най-оригиналните и надарени модерни български белетристи.

До последния си мирис се опитваше да разгадае тайните на българското слово, дълбаеше в безкрайните тунели на отечественото езиково пространство и посредством творбите си показваше и разгръщаше многобагровата палитра на българската изящна книжовност, акцентират от Българска академия на науките.

Алек Попов се интересуваше доста от развиването на българския език, от неговото обогатяване и магичната му дарба да показва и изобразява съответните пулсации на духа на времето. Творбите му доказваха по грациозен метод това и предизвикваха у четящия човек предпочитание за размисъл, за разговор, а от време на време и за дискусия, показват от Българска академия на науките.

Попов е създател на редица творби измежду които " Мисия Лондон ", " Черната кутия ", " Мисия Туран ", " Митология на прехода ", " Спътник на радикалния мъдрец ", " Телесни бурени " и др.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР