На 51-годишна възраст, след дълго боледуване, почина актьорът Дейвид Славчев.

...
На 51-годишна възраст, след дълго боледуване, почина актьорът Дейвид Славчев.
Коментари Харесай

Почина директорът на видинския театър Дейвид Славчев

На 51-годишна възраст, след дълго боледуване, умря артистът Дейвид Славчев . Той бе шеф на трагичния спектакъл във Видин през последните четири години. Целият колектив на театъра изрича най-искрени съболезнования на околните и роднините му.

Актьорът е роден на 14 юли 1971 година. Първите си крачки в актьорската кариера прави на сцената на Младежкия спектакъл , когато е едвам на осем години в пиесата „ Не събуждайте госпожата “. Следват участия в детски стратегии по Българската национална телевизия. През 1991 година е признат в НАТФИЗ в класа на проф. Стефан Данаилов. След завършването му продължава кариерата си в „ Софийския пътуващ спектакъл “ и „ Младежкия спектакъл “. Зрителите го познават добре и в превъплъщението му на кореспондент, част от екипа на предаването „ Господари на ефира “ .

От 2018 година до края на предходната година Дейвид Славчев е шеф на Общински трагичен спектакъл „ Владимир Трандафилов “-Видин. Славчев дебютира като шеф на Видинския спектакъл с постановката „ Само за мъже “ по Дарио Фо, като режисьор на спектакъла и артист, влизайки в три разнообразни функции . На видинска сцена Дейвид Славчев сложи и взе участие в редица режисура – „ Извънредно състояние “, „ Ирония на ориста “, „ Женско царство “ и други

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР