На 5 май на Летище Варна, част от Фрапорт Туин

...
На 5 май на Летище Варна, част от Фрапорт Туин
Коментари Харесай

Летище Варна посрещна първия полет за лято 2023 г. с организирани туристи от Люксембург 

На 5 май на Летище Варна, част от „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт “ АД, откри дейния летен сезон, посрещайки туристи от първия полет от Люксембург на самолетна компания Luxair за тази година с впечатляваща водна арка, доста изненади, сувенири и мускали с българско лавандулово масло, на което България е производител номер 1 в света.

От 21 години насам, авиопревозвачът   Luxair  реализира полети без спиране до Летище Варна, дори и по време на COVID-19. Лятната им полетната стратегия ще се извършва до края на месец септември.

От средата на този месец стартират да се правят   първите чартърни полети от Германия , като седмица по-късно стартират и първите чартъри от Полша .

През този сезон имаме рестарт на полетите от Хелзинки , които започват от началото на месец юни, след тригодишно спиране.

И тази година Летище Варна ще посрещне две нови авиокомпании Arkia Israeli Airlines и Braathens International Airways, които ще  изпълняват чартърни полети до Варна надлежно от Тел Авив и от Копенхаген.

Очаква се сериозен интерес и от страна на чешките туристи до Северното Черноморие, като за първи път ще се извършват и директни полети от Карлови Вари в Чехия до Варна.

За феновете на пътешествията това лято ще се оферират още повече благоприятни условия за директни полети до нови забавни дестинации:
От началото на май националният авиопревозвач  Bulgaria Air  усилва честотите на полетите си  от София до Варна,  като през делничните дни по 3 пъти дневно, а в събота и неделя по 2 пъти дневно; На 5-ти юни  Air Serbia стартира нов маршрут с   редовни полети от сръбската столица Белград до Варна ; От 6-ти юни редовни полети ще бъдат оперирани също и до  новото летище Радом  във Варшава , които ще се извършват от полския народен авиопревозвач LOT Polish Airlines . В допълнение, през тази година  Ryanair  ще предлага и директни полети до Краков , започващи от началото на юли.
Очакваме растеж на трафика през 2023 по отношение на миналата 2022 година, само че и тази година не се чака да бъдат достигнати равнищата от 2019 година.

Летище Варна с неспокойствие чака да обслужи всички пасажери и посетители с присъщото си високо равнище на качество на услугите и да обезпечава умерено пътешестване на пътуващите!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР