На 5 лв. е увеличена таксата за софтуерна обработка на

...
На 5 лв. е увеличена таксата за софтуерна обработка на
Коментари Харесай

Краят на опашките за купони за училище обяд ще струва скъпо

На 5 лева е увеличена таксата за софтуерна обработка на електронните купони за храна на учениците, написа " Сега " след поредност от наставнически сигнали.

Става въпрос за обедното хранене на учениците, което се поема от външни компании. За него родителите купуват купони, като в някои учебни заведения от 1-2 години е въведена електронна система за закупуването им.

Тази година още учебни заведения са се включили към към уеб-портала Smartercard.bg за зареждане на електронни купони за столово хранене на учениците. Родители обаче са сюрпризирани от огромната сума за поддръжка и обработка на профила им в е-платформата - 5 лева за месец, която на процедура ги отхвърля от услугата.

" Цената на един ваучър е 5 лева Поддръжката би следвало да е по-малко, още повече че предходната година тя беше по 4.50 лева ", изяснява родител. По думите му неговото дете обядва два пъти на стол на седмица - за 10 лева и надлежно още 5 лева му се костват непростим разход.

Порталът фактически е улесенение за родителите - посредством него те могат да поръчват учебния обяд на децата си по интернет, да заплащат онлайн посредством дебитна/кредитна карта, да ръководят електронните дневни купони за учениците при положение на неявяване на детето, вкл. да отказват или пренасочват купона в границите на деня, даже да проследяват онлайн дали детето е получило обяда си.

За да се възползват от тази екстра обаче, родителите би трябвало да подготвят най-малко 22.50 лева за първия период, колкото е отстъпката, в случай че абонаментът се направи за първите 5 месеца. Годишният абонамент за софтуерна обработка на родителските профили пък излиза 42.50 лева (вместо 50 лева, колкото би коствал, в случай че абонаментът се възобновява месец за месец). 

" Ако системата не Ви разрешава да закупите купони, то би трябвало първо да заплатите абонамента за месеца; Ако имате купони за възобновяване, можете да ги употребявате преди да закупите нови такива; Можете да закупите или откажете купони до 22:00 ч. на предходния ден; Неизползвани купони, които не са отказани по надлежния ред, не се възвръщат ", предизвестяват от Smartercard.bg.

Електронните купони не са наложителни. " При неспособност от страна на родителите за закупуване на електронни купони, бихте могли да си закупите хартиени купони от мястото несъмнено за тях в учебното заведение ", показват от платформата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР