На 5 и 6 март президентът Румен Радев ще бъде

...
На 5 и 6 март президентът Румен Радев ще бъде
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещение в Република Албания


На 5 и 6 март президентът Румен Радев ще бъде на държавно посещаване в Република Албания по покана на президента Илир Мета.

Българският държавен глава ще бъде посрещнат с публична гала от президента Мета. В президентския замък двамата президенти ще проведат среща „ на четири очи “ и ще управляват пленарните диалози сред формалните делегации на България и Албания, след което ще дадат взаимна конференция.

Сред акцентите в диалозите на президента в Тирана ще бъдат европейската вероятност за Западните Балкани, съдействието в региона на защитата и сигурността, миграцията и филантропичната помощ, както и двустранните търговско-икономически връзки и българското национално малцинство.

Освен диалозите с албанския президент Илир Мета са планувани и срещи с министър-председателя Еди Рама, както и с ръководителя на Народното събрание Грамоз Ручи.

В Тирана президентът ще участва на банкет във връзка Националния празник на България – 3 март, даван от посолството ни в Албания за дипломатическата общественост, изтъкнати представители на албанското общество и на българската общественост. Румен Радев ще организира среща и с представители на българското национално малцинство в Албания.

В рамките на визитата си в Република Албания президентът ще посети град Дуръс, който през месец ноември м.г. беше обиден от тежко земетресение, довело до човешки жертви, доста потърпевши и огромни материални вреди.

По време на визитата в Албания президентът Румен Радев ще бъде придружаван от брачната половинка му Десислава Радева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР