На 4ти Април 2019 г от 14.00 до 18.00, Фондация

...
На 4ти Април 2019 г от 14.00 до 18.00, Фондация
Коментари Харесай

Социален цирк за работа с деца

На 4ти Април 2019 г от 14.00 до 18.00, Фондация Мини Арт Фест ще показа метода Социален цирк за работа с деца със усложнения. Събитието ще се организира в Жълтата къща на Цариградко шосе 17, гр. София.

(Фондация Мини Арт Фест - Социален цирк)

(Фондация Мини Арт Фест - Социален цирк)

Ще стартираме с отворена подготовка за деца и младежи от центрове за деца в квартал Надежда. Ще се включат и други деца (групата е до 30 деца). Ще се учим да жонглираме, да караме Юнисайкъл, да вършим акробатични номера. 

В 16.00 часа, Н.Пр Сорен Якобсон, дипломат на Дания ще открие формалната стратегия, като представим плана „ Социален цирк за Надежда “, финансиран от Столична община и френския културен институт. Ще дискутираме с хора от Неправителствени организации и университетските среди резултата от метода, както и въможностите за разширение на приложението.  

Основната цел на събитието е да дадем формален старт на акцията за набиране на средства за Циркова тента, с цел да можем да създадем място където да събираме участници, експерти и съидейници на идеята и да разпространяваме Социалния цирк в България.

Очакваме да дойдат посланници на страни от Европейския съюз, който ни поддържат – Дания, Белгия, Франция и Италия. Там в последните 20 години обществения цирк набира все по-голяма известност и дава положителни резултати за възстановяване на когнитивните и отзивчиви умения на участниците. Нещо, от което имаме потребност всички, само че най-много тези които би трябвало да се борят за заслужен и пълностоен живот. Нашето видео, споделя доста повече, от колкото бихме могли да поберем на 1 страница. 

Разчитаме на вашата поддръжка и интерес, с цел да разпространяваме на обществения цирк в България.

Концепцията за „ Социален цирк “ поражда в Европа през последните години на 20 век и набира известност като метод за овластяване на уязвими групи за тяхната по-добра интеграция в обществото. Основната концепция е посредством образование в детайли на цирковото изкуство, целевата група да придобие базисни умения, които да усилят възможностите за по-добра интеграция в обществото. Подходът надгражда съществуващи към този момент психо-драма и ролеви игри, като съчетава физическите извършения и уменията за реализиране на баланс и синхрон с психическата помощ обвързвана с придобиване на нови обществени и отзивчиви умения.

Снимки и видео: miniartfest.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР