На 4-ти и 5-ти февруари в Драматичен театър Никола Вапцаров“

...
На 4-ти и 5-ти февруари в Драматичен театър Никола Вапцаров“
Коментари Харесай

Асен Блатечки за Комедия за тенори: След любовниците и бащите, сега започнах да играя Кралю писмо

На 4-ти и 5-ти февруари в Драматичен спектакъл " Никола Вапцаров “ – Благоевград ще се състои премиерата на най – новото зрелище в репертоара на културния институт, а точно " Комедия за тенори “, чиито режисьор и един от участниците е Асен Блатечки. В изявление за Агенция " Фокус “ той съобщи, че постоянно му е доста прелестно да работи в Благоевград, а в съответната обстановка слага представлението тук поради Калин Врачански, който му е дал пиесата, която е била открита от шефа на театъра Маргарита Мачева.

" Общо взето Калин е моторът на цялото това нещо. Това, което можем да предложим на публиката и което е доста значимо за мен – доста образован текст. Това в действителност е доста умна комедия. Не е " Щипни ме Радке зорлем да пръдна “, ами в действителност е доста добре написан текст с доста положителни взаимоотношения, с доста добре изведени характери. Действието се развива в 30-те години, всички хора на сцената са красиви, облечени добре, изглеждащи добре. Те са висока класа хора, става дума за най – огромните оперни звезди, които се срещат в това зрелище – дамите им, любовниците им. Мога да кажа, че се завъртат доста забавни обстановки вътре “, сподели още той.

Относно своята роля в представлението, Блатечки дефинира своя персонаж като най – отегчителен.

" Обслужващ личен състав съм в това зрелище. Има потребност и от такива артисти. Аз към този момент преминавам в тази категория. След любовниците и бащите, в този момент започнах да играя " Кралю писмо “ “, добави той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР