На 4-ти декември София Франс Ауто“ АД (SFA) отбеляза 30

...
На 4-ти декември София Франс Ауто“ АД (SFA) отбеляза 30
Коментари Харесай

„София Франс Ауто“ навърши 30 години

На 4-ти декември „ София Франс Ауто “ АД (SFA) означи 30 години от основаването си. Започвайки като една от петте компании вносители на Peugeot през 1992 година, през днешния ден компанията е измежду най-успешните в автомобилния бранш в България.

SFA е формален вносител на Peugeot, Citroen, DS Automobiles и Opel за България, както и оторизиран дилър на пикапите Isuzu. В автомобилната група влизат „ Ауто Бавария “ – най-големият дилър на BMW, MINI и BMW Motorrad у нас, „ Италия Моторс “ – вносител на мотоциклетните марки Vespa, Piaggio, Aprilia, Moto Guzzi и FB Mondial, и „ Исубус “ – формален представител за страната на рейсовете Isuzu.

SFA предлага многообразие от съпътстващи артикули и услуги - личен лизинг посредством Sofia Leasing, разнообразни типове застраховки от SFA Broker, използвани коли посредством SFA Occasion, логистични действия от SFA Logistics и отдаване на коли чартърен от LION Rent-a-car.

„ Вече 30 години градим резистентен бизнес, който обгръща необятен набор от автомобилни марки и свързани услуги. Днес от ден на ден потвърждаваме, че автомобилът е не просто средство за транспорт от точка А до точка Б – той доставя прекарване, комфорт и уют на пътя с висок клас технологии и безукорен дизайн и това го виждаме във всеки един нов модел: Peugeot 308, Citroen C5 X, DS 7, Opel Astra “, споделя Стоян Желев, създател и основен изпълнителен шеф на SFA. „ В идващите години сме изправени пред предизвикването да наложим електрическите и хибридните коли на българския пазар, следвайки амбициозния проект на Stellantis до 2030 година 100% от гамата леки коли да бъде електрифицирана. На фона на инфраструктурното развиване в страната, неналичието на държавно облекчение за българския покупател и високата инфлация, както и затрудненото произвеждане на нови коли поради дефицита на съставни елементи и елементи, това е сложна задача за един по-малък пазар като нашия. Вярваме, че с помощта на обширната гама от качествени артикули и услуги, които предлагаме, експертите, с които разполагаме и доверието, което градим у клиентите към този момент три десетилетия, ще успеем да се оправим и с тази задача. “

За 30 години компанията осъществя над 70 000 продажби на нови коли Peugeot, Citroen, DS, Opel, BMW, MINI и Isuzu. Френската грациозност, немското качество, японската издръжливост и развитата търговско-сервизна мрежа на SFA способстват за сполучливото ѝ позициониране с 15,30% общ пазарен дял за 2022 година по данни на Министерство на вътрешните работи.

Търговската и сервизна мрежа на SFA включва 43 дилърства в цялата страна, 13 от които лични, като това я прави една от най-големите и налични търговско-сервизни мрежи в България. В нея се оферират както истински аварийни елементи за представляваните марки, по този начин и елементи Eurorepar, които са подобаващи за транспортни средства от всички марки.

Първият шоурум на Peugeot отваря порти през 1993 година на бул. „ Янко Сакъзов “ а първият търговско-сервизен комплекс е открит през 1996 година на бул. „ Цариградско шосе “ No 236, като и до през днешния ден той продължава да действа, само че към този момент като мултибранд център, предлагащ и обслужващ марките Peugeot и Citroen. Постепенно цялата лична търговско-сервизна мрежа на SFA, обединена под марката SFA Retail, минава към концепцията, сплотяваща продажбата и сервизирането на марките Peugeot, Citroen, DS и Opel по стандартите на международния производител Stellantis. Тази година открихме първите мултибранд центрове, като планираме до края на идната година те да са общо седем, три от които в София и по един във Велико Търново, Пловдив, Бургас и Варна.

Компанията нееднократно е отличавана от производителя и от свои сътрудници, като три пъти завоюва премията International Leader’s Trophy за отлични резултати в продажбите през 2001 година, 2004 година и 2006 година, шест пъти бе лауреат на премията Peugeot Spare Parts International Trophy за продадени истински аварийни елементи и 10 следващи години бе отличена с премията Peugeot After Sales International Trophy. През 2021 година завоюва наградата на Stellantis - International Trophy Eurorepar Oils, а през 2022 година бе отличена с TotalEnergies Lubricant Awards за дистрибутирането на масла.

През всички тези години SFA поддържа доста благотворителни дела, измежду които „ Българската Коледа “, начинания на общини, домове за възрастни хора и за деца, лишени от родителска грижа.

В 30-годишната си история SFA се утвърди и като предан шеф, който цени чиновниците си и влага в тяхното развиване. Днес в групата от автомобилни компании на SFA работят 708 индивида. С над 10-годишен стаж във компанията са 232-ма чиновници, като от тях 67 имат прослужени повече от 20 години. По случай годишнината чиновниците от разнообразни екипи в страната участваха в доброволчески начинания под наслов „ Заедно за положителни каузи “, давайки персонален образец и утвърждавайки SFA като обществена компания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР