На 4 октомври отбелязваме Световния ден за защита на животните.

...
На 4 октомври отбелязваме Световния ден за защита на животните.
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден за защита на животните

На 4 октомври означаваме Световния ден за отбрана на животните. Той се празнува в Деня на Свети Франциск, настойник на животните. Решение за отбелязването му е взето през 1931 година на Международния конгрес на последователите на придвижването за отбрана на природата във Флоренция, Италия.

Целта на Световния ден на животните е да се усъвършенства отношението към животинските типове по света, като се даде поддръжка на лица, групи и организации за хуманно отношение към животните.

В света има над 40 000 застрашени типа.

Според Комитета на Организация на обединените нации за отбрана на животните и природата най-малко 100 типа животни изчезват всеки ден поради бракониери за облага.

Сред най-критичните типове, когато става въпрос за оцеляване, са огромните панди, тигрите, морските костенурки, огромните примати, слоновете и носорозите.

Защитниците на животни предизвестяват, че и в най-развитите страни в света с уредено законодателство има " срамни изключения на застрашаване животни " и показват за образец испанската корида и британската традиция на лов с кучета, която е неразрешена.

Като отрицателни образци се показват и китайските ферми за мечки, които се поддържат за потребностите на медицината, антихуманния лов за експорт на морски костенурки в Индонезия и Япония, и редица други закани за оцеляването на животните. Особено внимание се обръща на застрашаването на тигрите, които са отчасти унищожени.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР