На 4 май членовете на Съвета за сигурност на ООН

...
На 4 май членовете на Съвета за сигурност на ООН
Коментари Харесай

Китай очаква ОССЕ да защити мира и стабилността в Европа

На 4 май членовете на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации изслушаха отчет за работата на ротационния ръководител на Организацията за сигурността и съдействие в Европа (ОССЕ).

Китайският зам.-постоянен представител в Организация на обединените нации Гън Шуан съобщи, че рисковете пред сигурността на Европа се усилват. Китай чака организацията да усили взаимното доверие на страните членки, да работи по-усърдно за попречване и ходатайство в спорове, да постави повече старания за оправянето с нетрадиционните закани пред сигурността и да играе позитивна и градивна роля в отбраната на мира и стабилността на Европа.

Гън Шуан още веднъж показа мнението на Китай по украинския въпрос. Той съобщи, че интернационалната общественост би трябвало да се придържа към вярна посока за реализиране на мирни договаряния и да помогне на страните в спора да отворят вратата за политическото разрешаване на казуса. Китай поддържа ОССЕ в основаването на нужната среда за възобновяване на договарянията сред Русия и Украйна.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР