На 4 февруари 2019 г. Столичната община открива процедура за

...
На 4 февруари 2019 г. Столичната община открива процедура за
Коментари Харесай

Започва кандидатстването по пилотната Програма „Акселератор Стартъп София“ на Столична община

На 4 февруари 2019 година Столичната община открива процедура за кандидатстване с планови оферти по пилотна Програма за новаторски, започващи и обществени бизнесмени „ Акселератор Стартъп София “. Проектните оферти ще се подават  от 4 февруари 2019 година до 17.00 ч. на 28 февруари 2019 година  само по електронен път на сайта  www.evropa-so.bg , в графа „ Кандидатствай тук “. Насоките и формулярът за кандидатстване, както и Методиката за оценка и класиране на плановете, са оповестени на сайта  www.evropa-so.bg

Програмата „ Акселератор Стартъп София “ цели да спомага за интензивен достъп до финансиране на новаторски, започващи и обществени бизнесмени на територията на Столична община като ги подкрепи при създаване и показване на добре обосновани оферти към евентуални вложители и финансиращи организации, като увеличи техния потенциал за пълноценно взаимоотношение с банковия бранш и като ги насърчи към развиване и промотиране на новаторски артикули и услуги с висока добавена стойност.

„ Акселератор Стартъп София “ се осъществя в осъществяване на главните цели и водещите начинания в тактиката „ Европа 2020 ” и в Иновационната тактика за умна специализация (ИСИС) на София и съставлява взаимна платформа за деяние сред Общинския гаранционен фонд за дребни и междинни предприятия към Столична община (ОГФМСП), Столичната общинска организация за приватизация и вложения (СОАПИ) и Програма „ Европа “ на Столична община.

Пилотното издание ще се реализира на два интегрирани редом настоящи стадия за интервал до четири месеца – финансиране под формата на конкурсна грантова стратегия на обща стойност 100 000 (сто хиляди) лв., реализирана от ОГФМСП и Програма „ Европа “, и менторска (консултантска) стратегия, реализирана от СОАПИ.

„ Акселератор Стартъп София “ ще дава поддръжка за планове, които водят до демонстриране, създаване и/или рационализиране на новаторски артикул (стока или услуга) или развой, попадащи в обсега на главните тематични цели на ИСИС на София.

Ще бъде предоставяна поддръжка и за основаване на нови и разширение активността на към този момент съществуващи обществени предприятия по отношение на обезпечаване на претовареност посредством психическо подкрепяне и обосноваване на лица от уязвимите групи и основаване на подобаващи условия за тяхната професионална интеграция в областта на обществената стопанска система.

Чрез Програмата ще бъде предоставяно менторство, информационна и институционална поддръжка на новаторски, започващи и обществени бизнесмени посредством просветителни и консултантски действия и обезпечаване на достъп до мрежи от контакти, споделено работно пространство и среда. Бенефициентите ще бъдат подготвяни за идващите стадии в развиването им, за сполучливо привличане на сътрудници и стратегически вложители.

При реализирането на пилотното издание ще бъде употребен опитът на Програма „ Европа “ за оказване на финансова поддръжка на новаторски и цифрови начинания на неправителствени организации, както и опитът на Асоциация за развиване на София в поддръжка на нововъведенията и цифровите технологии.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР