На 4 август държавният глава на Руската федерация Владимир Путин

...
На 4 август държавният глава на Руската федерация Владимир Путин
Коментари Харесай

Паника в Кремъл: Путин въоръжава Националната гвардия, за да варди режима

На 4 август президентът на Руската федерация Владимир Путин е подписал закон, който разрешава Националната армия да бъде оборудвана с тежко въоръжение. Тази стъпка демонстрира, че Кремъл гледа на армията като на основна организация за гарантирането на сигурността на режима. Това написа в ежедневния бюлетин на Министерството на защитата на Обединеното кралство, оповестен в обществената мрежа Twitter.

В настоящия си тип Националната армия на Русия е основана през 2016 година и към сегашния миг е управлявана от някогашния телохранител на Путин Виктор Золотов, се отбелязва в бюлетина. Решението за подсилване на силите последва несполучливия протест на ЧВК " Вагнер “ през юни тази година, напомнят от военното ведомство в Лондон.

Според английското разузнаване, макар изказванието на Золотов, че неговата част се е показала " чудесно “ по време на протеста, няма доказателства, че Националната армия е подхванала някакви ефикасни дейности против " Вагнер “.

" Тъй като Золотов по-рано предложи тежката техника да включва артилерия и бойни хеликоптери, този ход демонстрира, че Кремъл удвоява разпределянето на запаси за Националната армия като една от основните организации за гарантиране на сигурността на режима “, заключава английското министерство.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР