На 4-6 април 2021 г. се провежда третият от поредицата

...
На 4-6 април 2021 г. се провежда третият от поредицата
Коментари Харесай

Kaufland България става част от третия младежки хакатон на Panda Labs и WWF - "Бъдещето на мобилността"

На 4-6 април 2021 година се организира третият от поредицата хакатони на младежката стратегия за нововъведения Panda Labs на WWF България, на която Kaufland България е един от главните съидейници. Темата ще бъде " Бъдещето на подвижността " и в него десетки младежи от цялата страна ще търсят разновидности за стабилно, дейно и екологично развиване на опциите за напредване.

Участниците са на възраст сред 15 и 25 години с афинитет към науката, технологиите, нововъведенията или предприемачеството. В тридневно премеждие те ще работят в тимове сред 3 и 5 души по методологията " дизайн мислене ", която предизвиква генерирането на ексцентрични и различни решения.

И този хакатон, в продължение на предходните два на тематика " Бъдещето на отпадъците " и " Бъдещето на храната ", ще предложи на младежите благоприятни условия за срещи и полемики с лектори от света на науката и бизнес средите.

Kaufland България ще показа своите зелени практики и дълготрайната си стратегия за енергийна успеваемост, част от която е мрежата от зарядни станции за електрически автомобили в хипермаркетите на компанията. Други лектори в програмата са ТУ, София, Сдружение " Велоеволюция ", Spark България, Ampeco, Besco, Escreo, WWF Cities и WWF България.

Представянето на концепциите на младежите по авансово сложени предизвикателни тематики за бъдещето на подвижността ще е в последния ден от хакатона - 6 април. Отборите спечелили, предложили най-впечатляващите и новаторски решения, ще получат опцията да отидат на Мастърклас през месец юли, където да доразвият концепцията си за артикул или услуга с бизнес проект и поддръжка от ментори. Най-добрата концепция ще получи шанса да се трансформира в сполучлив стартъп и ще бъде подкрепена с в началото финансиране в размер на 10 000 лева за основаване на първообраз. Основни критерии за установяване на спечелилите са: екипната работа, оригиналността на концепцията и не на последно място – приложимостта ѝ в действителни условия.

Връзката на Kaufland България с включените от WWF тематики в програмата Panda Labs е в главните посоки от тактиката за корпоративна обществена отговорност на компанията - " Действията носят смяната ". В подтекста на направление " Родина " компанията развива партньорски връзки с български производители, работи интензивно с локалните общности в разнообразни дарителски начинания и посредством доброволчество на чиновниците си. В подтекста на направление " Хранене " компанията цели да насочи вниманието към дейния метод на живот и да подтиква привички за стабилно ползване измежду клиентите.

А в направление " Природа " Kaufland работи със мощен фокус върху енергийната успеваемост на своята активност и ограничение на пластмасата за еднократна приложимост.

Повече информация за развиването на електромобилността в Kaufland България можете да намерите.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР