На 39 години почина една от най-известните руски блогърки, която

...
На 39 години почина една от най-известните руски блогърки, която
Коментари Харесай

Популярна блогърка издъхна след оскъден хранителен режим

На 39 години умря една от най-известните съветски блогърки, която приказва намерено за веганските си диети. От пет години тя се хранела единствено с плодове, слънчогледови кълнове, смутита и сокове.

Жанна Самсонова спазвала радикална суровоядска диета, която рекламирала специфичната си диета онлайн под името " Жана Д`Арт ".

Все още не е оповестена публична причина за гибелта на рускинята. Майката на дамата разяснява пред изданието „ Вечерняя Казанъ “, че Жанна е умряла от " зараза, сходна на холера ".

Вера опитвала я убеди да си сътвори по-балансирани хранителни привички, само че тя отказвала.

Според околните на блогърката нейният организъм може да се е изтощил от веганската диета. В някои интервали Жанна тежала единствено 41 кг. Те не одобрявали метода ѝ на живот.

Последните години от живота си рускинята прекарва в Азия, в това число в Тайланд. В деня на гибелта си тя е трябвало да се върне в Казан – родния ѝ град в Русия.



Приятел на Жанна, поискал анонимност, споделя, че се е срещнал с нея в Шри Ланка преди няколко месеца. Тогава изглеждала изтощена, а краката ѝ били подути.

„ Живеех един етаж над нея, всяка заран се опасявах, че може да открия безжизненото ѝ тяло. Убеждавах я да се лекува, само че не съумях ”, споделя той.

Според известия в медиите, Жанна в началото е била на вегетарианска диета, като понякога яла и млечни артикули и риба. С годините обаче диетата ѝ ставала все по-екстремна.



Според нейна другарка напоследък тя се хранела съвсем единствено с дуриан – остър тропически плод.

Жанна описвала менюто като свои „ здравословни предписания “ в Инстаграм. Понякога обядът ѝ се състоял от „ цялостен пъпеш “ и „ сок от моркови “ или „ чери домати и авокадо “.

„ Въпреки обстоятелството, че сготвям изискани сурови ястия, аз се храня доста просто - храната ми е елементарна, без олио, без сол, без протеини ", написа Жанна в своя обява.

" Днес за обяд имам апетитен кефир от авокадо, сладки чери домати и зряло авокадо. Добър вкус “, споделя тя.

„ Изпратихме я вкъщи, с цел да се лекува. Тя обаче още веднъж избяга. Когато я видях в Пукет, бях ужасяващ “, споделя неин непосредствен другар.

В обява, направена на 7 юни, Жанна разяснява, че е разчувствана от сезона на плодовете в Тайланд и споделя, че е „ време за качване на килограми “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР