На 31 декември хакери, свързани с група, наречена Обединен щаб

...
На 31 декември хакери, свързани с група, наречена Обединен щаб
Коментари Харесай

Хакери хакнаха топ болница в Беларус: изтекоха PCR тестовете на Лукашенко и сина му

На 31 декември хакери, свързани с група, наречена Обединен щаб на съпротивата (OShS), хакнаха уеб страницата на медицинския център на администрацията на президента на Беларус и откраднаха данни, в това число данни за проби за ковид на Александър Лукашенко. Подробности дава беларуското издание " Зеркало ".

Републиканският клиничен медицински център на администрацията на президента (RCMC) е лечебно заведение за висшето управление на Беларус. В навечерието на Нова година на уеб страницата му се появи известие от хакери, които желаеха освобождението на политическите пандизчии и лишаването на фамилията на Александър Лукашенко от власт.

" Клиниката е изкормена. Благодаря за информацията ", сподели създателят, който се показа като Фидел. На 3 януари телеграм каналът Alisa Tells публикува списък с електронни документи за PCR проби за COVID-19 на Александър Лукашенко и сина му Николай, за които се твърди, че са оповестени от OShS. Според Zerkalo достоверността на документите се отбелязва с QR кодове, водещи до уеб страницата на RKMC. Документите се издават в общоприета форма на съветски и британски език, съдържат името на лекаря, резултатите от разбора, времето на проучването и издаването на резултата.
 Лукашенко здраве, Лукашенко информация, Лукашенко документ Изтекъл от хакери документ за здравословното положение на Александър Лукашенко 
Анализаторите означиха, че съвсем всички PCR проби са направени преди срещите сред Александър Лукашенко и Владимир Путин. До септември 2021 година те се задоволявали с един разбор, само че по-късно беларуският политик трябваше да бъде тестван два или три пъти. Александър и Николай Лукашенко постоянно получавали документи по едно и също време, до минута. Някои удостоверения са издадени в разнообразни дни, само че едновременно, което е подозрително. В някои случаи се показва едно и също време за проучване и издаване на документи, което е физически невероятно, защото проучването на пробите лишава няколко часа.

„ Справките за тестването на Лукашенко бяха написани някак си. Понякога удостоверението се издаваше авансово, преди да пристигна денят на теста. Номерата на документите постоянно се смесват. От това можем да предположим, че мустакатият тестове не е прекосявал и просто е генерирал документи за прекосяване на PCR теста “, означават откривателите.

Преди множеството срещи очи в очи сред Путин и Лукашенко синът на последния - Николай, също е бил подложен на PCR проби, допуска се, че татко му го е вимал със себе си. Но преди събитията, когато политиците не са се срещнали персонално, Лукашенко-младши не е прекосявал тест за ковид.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР