На 31 август от 14 ч., съпругата на Даниел Лорер

...
На 31 август от 14 ч., съпругата на Даниел Лорер
Коментари Харесай

Викат жената на Даниел Лорер на разпит в полицията заради Здравната каса 


На 31 август от 14 ч., брачната половинка на Даниел Лорер /ПП/, Виолета Лорер и Естел Тодорова са привикани в Главна дирекция „ Национална полиция ”, научи BIG5 от свои достоверни източници. Според информацията ни, дамите от „ Промяната “ се проверяват за корупция и изнудване за времето, в което бяха в ръководството на Националната здравноосигурителна каса.

Съпругата на Даниел Лорер и близката им Естел Тодорова бяха назначени в Надзорния съвет на Здравната каса като представители на държавното управление на Кирил Петков на 20 януари 2022 година

Виолета Лорер, като се изключи че е брачна половинка някогашния министър на нововъведенията и растежа, бе шеф на кабинета на вицепремиера по еврофондовете и финансов министър Асен Василев. През 2013 година Виолета Лорер заемаше поста зам.-министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на министър-председателя Марин Райков, а през 2021 година бе зам.-министър на финансите в първото служебно държавно управление на министър-председателя Стефан Янев. През интервалите на заемане на двете длъжности е член на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса.

Естел Василева – Тодорова пък е ученик на УНСС и в интервала май – август 2021 година бе консултант на министъра на финансите Асен Василев в първото служебно държавно управление на Стефан Янев.

Припомняме, че на 11 август служебното държавно управление смени представителите на страната в Надзорния съвет на НЗОК. За представители на Министерски съвет бяха избрани Александър Златанов, Людмила Петкова, Мария Беломорова и Борис Михайлов, на мястото надлежно на Васил Пандов, Виолета Лорер, Естел Василева -Тодорова и Румен Спецов.

Тепърва ще се разбере какви нарушавания са създали Лорер и Тодорова за половин година в ръководството на Здравната каса, само че точно по времето на пребиваването им в Касата чиновниците на НЗОК от цялата страна стачкуваха с искане за увеличение на заплащането им. На този декор стана ясно, че шефът на Касата Петко Салчев е взимал рекордната заплата от 17 хиляди лв..
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР