На 31 август 1997 г. животът на членовете на британската

...
На 31 август 1997 г. животът на членовете на британската
Коментари Харесай

Конфликтът между Чарлз III и Елизабет II при смъртта на Даяна

Н а 31 август 1997 година животът на членовете на английската корона се прекатурва с главата надолу поради неочакваната и трагична гибел на принцеса Даяна . По това време Чарлз, който към момента не се беше възкачил на трона, даже се скара с майка си.

Това е дата, която тъжно се е запечатала в спомените на английския народ, само че и в тези на всички фенове на кралското семейство по света. На 31 август 1997 година, по време на посещаване в Париж, принцеса Даяна умира в драматичен авто случай под Пон дьо л'Алма. Пет години по-рано раздялата ѝ с принц Чарлз е оповестена публично, само че всяка стъпка на принцеса Даяна продължава да бъде деликатно следена до тази съдбовна дата.

Смъртта ѝ травмира синовете ѝ, принцовете Уилям и Хари, които по това време са още деца. Принц Хари, който даже избра Даяна за второ име на щерка си Лилибет, постоянно е страдал извънредно доста от отсъствието на майка си, изключително откакто връзките му с кралското семейство се утежниха.

Принцеса Даяна също е била прекомерно добре осведомена със статута си съгласно короната. Отношенията ѝ с английското кралско семейство в никакъв случай не са били лесни, изключително със свекърва ѝ, кралица Елизабет II, която ненавиждала някои от навиците на Даяна. Въпреки обтегнатите си връзки с някогашната си брачна половинка, Чарлз е бил шокиран да научи за случая, защото е бил първият член на кралското семейство, осведомен за гибелта на Даяна.

По това време лейди Даяна е откарана в болница " Питие-Салпетриер " в Париж, в доста тежко положение. След като научава за нещастието, Чарлз неотложно осведоми майка си, че желае да употребява кралския аероплан, с цел да репатрира тялото на някогашната си брачна половинка. Но престолонаследникът получава отвод.

След дълги договаряния той най-сетне получава единодушието на кралица Елизабет II и съумява да отлети за Париж. Трагичният край е добре прочут. Два часа след идването на Даяна в болничното заведение, в 4,25 ч. сутринта, лекарите я афишират за мъртва. Тъжен край за дамата, която вечно беляза историята на английската корона.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР