На 31.07.2020 г. се проведе финалният четвърти етап в 67-мата

...
На 31.07.2020 г. се проведе финалният четвърти етап в 67-мата
Коментари Харесай

Полски състезател стана големият победител в Колоездачната обиколка на България

На 31.07.2020 година се организира финалният четвърти стадий в 67-мата Международна колоездачна обиколка на България с генералното спонсорство на ДЗИ, сдружението с най-дълга история и опит на българския осигурителен пазар. Големият първенец в конкуренцията е Патрик Стош от състава на Voster ATS, който се показа най-силно в четиридневното съревнование.
Стош приключи с общо време 11 часа 47 минути и 34 секунди. Средната му скорост в четирите стадия е 44.1 км/ч.
В рамките на надпреварата Стош записа една етапна победа, триумфирайки във втория стадий до Пловдив, както и две втори места. В последния четвърти ден полският играч приключи девети, което се оказа задоволително да победи с жълтата фланелка.
На шест секунди зад него приключва италианецът Алесандро Барони от Gallina Colosio, а трети на осем секунди е Мигел Анхел Байестерос от Caja Rural.
„ Това е доста огромен триумф за мен. Чувствах се доста добре в четирите стадия, формата ми беше отлична, а моят тим се показа доста мощно. Ще се веселя следващата година да се върна в България и да пазя фланелката. Състезанието беше прелестно проведено ”, сподели Стош след последния стадий.
„ За мен е наслаждение да Ви поздравя с сполучливия край на 67-мата Международна колоездачна обиколка на България. Благодаря на уредниците, състезателите и доброволците, че ни направиха очевидци на същински състезателен празник през последните 5 дни. Колоездачите минаха през разнородни и тежки трасета, и макар че спечелилият е един, всеки от участниците заслужава възторженостти за борбеността и отличната подготовка. За ДЗИ като компания, ангажирана със здравето на обществото, е значимо да развиваме спорта в България и съм благополучен, че спомогнахме за реализацията на това влиятелно съревнование “, сподели на финала в Бургас изпълнителният шеф на ДЗИ Коста Чолаков.
Последният четвърти стадий също беше белязан от мощно полско показване. В него победител стана Ноберт Банашек. Колоездачът на Mazowsze Serce Polski измина дистанцията от 111 км сред Сливен и Бургас за 2:23.46 часа със междинна скорост от 46.3 км/ч.
Втори приключи братовчедът на спечелилия Алан Банашек, който победи в първия ден до Пазарджик. Трети се подреди Пиер Барбие от NIPPO Delko One Provence. Доминацията на Mazowsze Serce Polski беше допълнена от четвъртото място на Тобиаш Павлак.
В четвъртия стадий на първо време от българите се класира Ясен Александров 12-и. В стадия имаше и един незавършил играч Максим Василиев от националния тим на Украйна.
В генералното класиране Лъчезар Ангелов е 31-и на 6:12 минути зад спечелилия Стош.
Обиколката на България се завърна след двугодишно неявяване от календара на Международния колоездачен съюз (UCI) и мина в четири стадия. Председателят на Българска федерация колоездене (БФК) и шеф на надпреварата Драгомир Кузов поздрави всички приключили 103-ма колоездачи.
„ Искам да благодаря на всички хора, които способстваха за провеждането на Обиколката на България, на първо място на Управителния съвет и клубовете в страната, членовете на Съдийската гилдия, полицията и медиите. Не на последно място ДЗИ и господин Коста Чолаков ”, разяснява Драгомир Кузов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР