На 30 юни, с начало от 18:30 часа, в КИЦ

...
На 30 юни, с начало от 18:30 часа, в КИЦ
Коментари Харесай

Представяне на романа „Емоционален манипулатор“ от Ксения Николова в КИЦ на РСМ в София

На 30 юни, с начало от 18:30 часа, в КИЦ на РСМ в София ще се състои представянето на романа „ Емоционален манипулатор “ от младата македонска писателка Ксения Николова. Романът „ Емоционален манипулатор “ на български излиза в издание на издателство „ Книги за всички “ през 2021 година.

Погрешното влюбване в неправилния човек на неправилното място и в неправилното време. „ Емоционален манипулатор “ на македонската писателка Ксения Николова е доста повече от любовен разказ. В него всичко е наобратно и огромната обич е машинация. Това е една история за моментите, в които си мислим, че би трябвало да се откажем. И за това какъв брой непредвидим е животът, само че и в същото време, че може още веднъж да е прекрасен.

Амбициозна и енергична, Катя има сполучлива кариера в маркетингова компания, приказва няколко езика – всичко това й чертае необикновено бъдеще. Но един мъж, в който буйно се влюбва, трансформира всичко в живота й. Дали под натиска му ще вземе вярното решение да замине или не за Италия, опция, която й оферират от компанията? Всички рецензии като стрели летят към нея. Как да разбере по кое време бърка и по кое време не? Дали той няма тайно да я откъсне от обичаните й хора, с цел да бъде единствен в живота й?

Какво може да направиш, когато си на дъното? Дали не би трябвало да се промениш и да осъзнаеш многото житейски истини, да се бориш и да победиш? Защото животът те чака с усмивка и с разтворени прегръдки. Търсиш ли светлината, в никакъв случай не си загубен.

В България, във Варна, намира безшумно местенце, клиника, в която се лекуват хора с депресии, подвластни от дрога и алкохол, уплахи, пробвали да се самоубият. На брега на морето, към този момент с нови мисли и разбирания за живота, изцяло изменена, осъзнала доста житейски истини, Катя стартира да се бори за здравето си.

Кое е най-неочакваното нещо, което ще срещне там? Заслужава ли го? Достойна ли е да го получи? Успява ли тя да се трансформира? Дали всичките несгоди, които е претърпяла, ще бъдат нейните уроци? Намира ли отговор на въпроса, който непрестанно си е задавала.

„ Емоционален манипулатор “ е разказ за хаотичността и за лудия бяг, с който минава животът на човека; за всички осъществени и неосъществени мечти; за вярата и смелостта, които всеки би трябвало да притежава; за страха и метода, по който да го преодолеем и изхвърлим, с цел да се усещаме комфортно в личното си тяло; за смяната, която всеки от нас би трябвало да направи. „ Не можеш да промениш света, само че можеш да промениш себе си.

Книгата е справочник за живота; за метода, по който да го изградим и изживеем, без да вредим на себе си и на хората, които обичаме и които ни обичат; за същинското и безрезервно другарство. Книга, която потвърждава, че всичко е допустимо, задоволителни са единствено сили и кураж, с цел да се оправим на първо място със самите себе си, да бъдем мощни и смели, тъй като: „ … щастието следва смелите. “
 Романът феномен „ Терапевтът “ – един от най-забележителните литературни дебюти, преведен на 28 езика Романът феномен „ Терапевтът “ – един от най-забележителните литературни дебюти, преведен на 28 езика
Какво се случва, когато терапевт стартира да се съмнява в личния си здрав разсъдък? Когато осъзнаваш, че най-близките ти хора пазят най...

Ксения Николова е необикновен психолог, който умее да надникне в най-тъмните и затънтени кътчета на човешката душа, да открие страданието и болката, да даде куп препоръки и отговори на въпроси, които доста хора са си задавали и са се опитвали да разрешат.

Ксения Николова е македонска писателка и създател на шест книги, въодушевени от живота, провалите и възходите на всеки човек. „ Емоционален манипулатор “ е един от най-четените романи в Македония, с който Ксения прави огромна крачка напред в кариерата си. Варна участва в романа, тъй като там фактически има център, който предлага терапия на хора, изправени пред дълбоки психически проблеми.

Ксения мощно има вяра в приемането на нов късмет за живот и по тази причина посредством своите романи желае да насърчи хората да не се предават, да се борят за живота си и да не се усещат сами.

Ксения приказва намерено в обществените мрежи за битката си с депресията, от която излиза победителка, и споделя, че през последните две години живее нов, по-добър живот. Тя трансформира болката си в изкуство, с което желае да унищожи стандартите и да насърчи хората да се радват на разнообразието и да имат вяра в по-доброто бъдеще.

Тя е щастливо омъжена за мъж, който е и най-хубавият й другар и с който се радват на любовта, а когато това наподобява невероятно, не се отхвърлят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР