На 30-ти юни 2022 г. изтече срокът, в който назначената

...
На 30-ти юни 2022 г. изтече срокът, в който назначената
Коментари Харесай

Ген. Иван Мечков: Безотговорността на кмета Фандъкова към парк ”Славия” е скандална

На 30-ти юни 2022 година изтече срокът, в който назначената от Йорданка Фандъкова комисия с ръководител Анатоли Илиев трябваше да предложи разновидности за разрешаване на проблема. Такива досега няма.

" Тази комисия беше образувана от кмета след едно запитване, което с общинския консултант от Българска социалистическа партия Николай Николов отправихме в края на ноември предходната година, изясни ген. Мечков. - Парк " Славия " би трябвало да бъде върнат на столичани. В момента той е благосъстоятелност на ПФК " Славия ", който не поставя никакви грижи, с цел да го поддържа. Вследствие на това паркът се е трансформирал в джунгла - котило на клошари, бездомни кучета и змии ".

Ген. Мечков изясни, че 34% от собствеността на сдружение ПФК " Славия " са на Столична община, а в Търговския указател като неин представител попада името на Йорданка Фандъкова. " С назначението на комисия, която да предложи разновидности за решение на проблема, кметът си изми ръцете - нищо ново, разяснява още общинският консултант от групата на " Българска социалистическа партия за България ". - За времето до 30-ти юни членовете на тази комисия се събраха един-единствен път за към 20 минути. На това съвещание от общинското сдружение " Софийски парцели ", което съставлява каузи на Столична община в ПФК " Славия ", обясниха, че за интервала от 2009 година до момента не е отчисляван никакъв дял. Питам кой ще понесе отговорността за това безхаберие ".

Общинският консултант от групата на " Българска социалистическа партия за България " добави, че няма да се откаже от този случай, до момента в който паркът не бъде приспособен за потребление от жителите, а отговорните не си понесат отговорността за бездействието през всичките тези години. " Това е прегледен образец за метода, по който ръководещите в Столична община неглижират значими за столичани проблеми, сподели ген. Мечков. - Парковете са белите дробове на града ни. А този край стадион " Славия " е изцяло негоден за хората. Крайно време е кметът Фандъкова да се заеме персонално с разрешаването на този проблем ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР