На 30 август американският министър на финансите Джина Раймондо приключи

...
На 30 август американският министър на финансите Джина Раймондо приключи
Коментари Харесай

Целият свят наблюдава как САЩ ще изпълнят обещанието си да не се разделят с Китай

На 30 август американският министър на финансите Джина Раймондо завърши четиридневната си аудиенция в Китай. Тя бе четвъртият американски политик, който посети Китай от юни насам. Международната общественост обърна огромно внимание на заявката на Китай и Съединени американски щати за „ основаване на нови канали за връзка “ и смята, че това ще помогне за „ понижаване на недоразуменията “. Раймондо също съобщи, че „ няма желание да се разделя с Китай “ и се надява американските компании да влагат в страната.

От 2018 година Съединени американски щати не престават да постановат спомагателни мита върху вноса от Китай, само че през 2022 година комерсиалният размер сред двете страни доближи съвсем 760 милиарда щатски $, което сложи исторически връх. Докладът за износа на Съединени американски щати за Китай от 2023 година, оповестен от Американската комерсиална комисия в Китай, демонстрира, че износът на Съединени американски щати за Китай е основал над 1 милион благоприятни условия за работа в Съединени американски щати. Повече от 70000 американски компании са вложили и разкрили собствен бизнес в Китай, като близо 90% от са осъществили облаги. Американските компании настояват, че са основали голяма индустриална мрежа в Китай и са мощно подвластни от китайските консуматори. Според известия на американските медии, Раймондо е разговаряла с близо 150 бизнес водачи преди визитата си в Китай, всички от които са нетърпеливи за повече връзка сред Китай и Съединени американски щати.

По време на визитата си в Китай Раймондо изрази съществени опасения по отношение на американската „ цена 301 “, политиката за полупроводниците, двупосочните капиталови ограничавания, дискриминационните дотации и глобите против китайските предприятия. Това, което Съединените щати би трябвало да създадат в този момент, е да вдигнат наложените на Китай мита допустимо най-скоро, да облекчат контрола върху износа за Китай, да отстранен глобите против китайските компании и да основат условия за разширение на комерсиалното и капиталово съдействие сред предприятията на двете страни.

След визитата на Раймондо в Китай целият свят ще следи какви ще са идващите дейности на Съединени американски щати.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР