На 3 юли 2023 г. членът на Политбюро и директор

...
На 3 юли 2023 г. членът на Политбюро и директор
Коментари Харесай

Уан И призова за засилване на солидарността и сътрудничеството между Китай, Япония и Южна Корея

На 3 юли 2023 година членът на Политбюро и шеф на Службата по външни работи на Централен комитет на ККП Уан И взе участие в церемонията по откриването на Международния конгрес за съдействие сред Китай, Япония и Южна Корея в гр. Циндао и произнесе тирада, в която акцентира, че форумът би трябвало да изпрати явен сигнал за рестартиране на съдействието сред трите страни.

Преди 20 години Пекин, Токио и Сеул разгласиха първата си взаимна декларация, в която се показва, че „ тристранното съдействие има за цел да насърчи развиването, да ускори съдействието в Източна Азия и да поддържа мира и просперитета в района и в света “. „ Това е първичната цел на съдействието на трите страни и задачата, която им е предоставена “, уточни Уан И.

„ През последните години някои страни отвън района съзнателно преувеличават идеологическите разлики, с цел да осъществят геополитическите си ползи и да основат тесни кръгове, пробвайки се да провокират борба. Това сигурно ще попречи на тристранното съдействие и ще хвърли Източна Азия в безпорядък “, акцентира той.

В края на речта си Уан И прикани трите страни да ускоряват взаимното доверие и да работят дружно за поддържане на районния мир и непоклатимост, да укрепват взаимноизгодното съдействие и да се стремят към напредък, да упорстват на общите ползи и да работят за районната икономическа интеграция, да си оказват помощ за справяне с общите провокации.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР