На 3-ти т.м. високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ

...
На 3-ти т.м. високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ
Коментари Харесай

Китайското Външно министерство коментира отлагането на визитата на Анъни Блинкън в Пекин

На 3-ти т.м. почитан чиновник на Държавния департамент на Съединени американски щати заяви, че държавният секретар Антъни Блинкън е решил да отсрочи визитата си в Китай, поради случая с китайския „ цивилен аеростат “, който навлезе във въздушното пространство на страната.

В коментар представител на Външно министерство в Пекин уточни следното: „ Що се отнася до китайския аеростат, навлязъл във въздушното пространство на Съединени американски щати под въздействието на непреодолими сили. Китай ревизира случая и поддържа противоположна връзка на американската страна. Аеростатът е от гражданско естество и се употребява за научни проучвания като метеорологични. Поради западните ветрове и лимитираните му лични качества за надзор, той се е отклонил съществено от планувания маршрут. Това е напълно случай, породен от непреодолими сили. Китай постоянно е спазвал прецизно интернационалното право, зачитал е суверенитета и териториалната целокупност на всички страни и в никакъв случай не ги е нарушавал съзнателно.

Поддържането на контакт и връзка на всички равнища е значим консенсус от срещата в Бали сред държавните глави на Китай и Съединените щати. Една от отговорностите на дипломатическите екипи на двете страни е вярното ръководство на двустранните връзки, изключително спокойното и устойчиво справяне с някои непредвидени обстановки. Всъщност, нито Китай, нито Съединени американски щати са оповестили визитата. Право на Съединените щати е да разгласява съответната информация и ние почитаме това “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР