На 3-ти ноември Китай се присъедини към държавите, които притежават

...
На 3-ти ноември Китай се присъедини към държавите, които притежават
Коментари Харесай

Китай успешно изстреля първата си тежкотоварна ракета Лонг Марч 5!

На 3-ти ноември Китай се причисли към страните, които имат тежкотоварна ракета. “Лонг Марч 5 ” излетя наред в 12:00 ч. българско време и достави сполучливо в космоса неестествен сателит.

Китайците не са обявили каква е задачата на спътника. Но не това е значимото в тази ситуация. Важното е, че полетът на самата ракета е сполучлив. “Лонг Марч 5 ” е висока 57 метра и може да извежда 25 тона потребен товар в околоземна орбита.

Така опциите на ракетата се приближават до тези на най-мощната настояща ракета в света – американската “Делта 4 Хеви ”. С нейното въвеждане в употреба китайците към този момент разполагат с доста по-големи качества за проучване на галактическото пространство. Вероятно “Лонг Марч 5 ” ще се употребява за извеждането на модулите на огромната станция, която ще бъде издигната в края на това и началото на идващото десетилетие.

“Лонг Марч 5 ” ще изведе и роботизираната възвращаема задача до Луната, която се възнамерява да лети следващата година. “Чанг’e 5 ” ще би трябвало да кацне на лунната повърхнина, да вземе проби и да достави тези проби на Земята за по-нататъшно проучване в наземни лаборатории.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР