На 3 септември 2022 г., в град Аман, в присъствието

...
На 3 септември 2022 г., в град Аман, в присъствието
Коментари Харесай

Снахата на Симеон Сакскубурготски, която стана йорданска принцеса

На 3 септември 2022 година, в град Аман, в наличието на краля на Хашимитско кралство Йордания Абдула II, княгиня Мириам Унгрия се венча за принц Гази Бин Мохамед, излиза наяве от формалното известие на кралския двор на Йордания. 

Новината за сватбата на вдовицата на княз Кардам и йорданския принц беше публикувана и на формалната страница на Симеон Сакскобургготски, научаваме от Hola. Става ясно, че княгиня Мириам резервира своето православно изповедание и след сватбата си.

" След продължителния непосилен интервал по време на боледуването на княз Кардам и последвалата негова кончина, българското царско семейство се радва на тази женитба. Още повече и поради другарството сред двете фамилии ", се споделя още на формалната страница на българския монарх.

Княз Кардам Търновски - първородният наследник на Симеон Сакскобургготски, умря през 2015 година почти седем години откакто претърпя автомобилна злополука и изпадна в кома. Кончината му настъпи в мадридска болница вследствие на белодробна зараза, като разследване от дългогодишното му обездвижване. Двамата с княгиня Мириам имат две деца - Борис и Белтран.
 Снимка 586491

Що се отнася до принц Гази Бин Мохамед, той е другар на родното царско семейство от дълги години. Гази Бин Мохамед завършва литература в един от най-престижните в света университети Princeton. По същото време там учи и княз Кирил, а двамата с йорданския принц са съквартиранти по време на следването си. Оттам се основава и близката връзка сред българското и йорданското семейство.

След гибелта на Кардам по инициатива на йорданския принц е поставена каменна възпоменателна плоча в памет на българския княз на брега на река Йордан. Това е било едно от обичаните места на княз Кардам в Светите земи.
 Снимка 586490

Принц Гази е наследник на принц Мохавед бин Талал (1940-2021 г.) и неговата първа брачна половинка принцеса Фериял (родена 1945 година като Иршаид). Негов вуйчо е починалият йордански крал Хюсеин, което го прави първи братовчед на настоящия монарх крал Абдула II.
 Мафалда Сакскобургготска, Марк Абуслейман и новианта за годежа на княгинята
Голямата вест на Мафалда Сакскобургготска

Царската внучка подхваща значима стъпка в живота си

Мириам е родена на 2 септември 1963 година в Мадрид като Мириам Унгрия и Лопес. Завършила е история и география, като специализира история на изкуството в университета Complutense в Мадрид. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР