На 3 март - Националния празник на България за шеста

...
На 3 март - Националния празник на България за шеста
Коментари Харесай

„Пробуждане с хоро“ за шести път събира всички българи на планетата

На 3 март - Националния празник на България за шеста поредна година празникът „ Пробуждане с хоро “ ще събере позитивната сила на българите у нас и по света. Традиционната международна самодейност, отдадена на Националния празник на България и проведена от „ Сдружение Азбукари “ и „ Единение Българи за България “, ще трансферира самобитен мост сред сънародниците ни от всички точки на планетата. Хиляди нашенци ще играят хоро по едно и също време, с цел да покажат, че българският дух е жив.

Тази година, съпричастни с пандемичната конюнктура, уредниците от „ Сдружение Азбукари “ придвижват празника напълно в обществените мрежи. В особено послание към всички българи у нас и по света те споделят:

„ Нека с още по-голяма разпоредителност, креативност, хъс и положителна сила сътворим дружно един страховит трогателен онлайн театър на 3 март! Да превърнем „ дефекта “ от пандемичната конюнктура в резултат! Да сътворим дружно нещо, което никой различен не е правил до момента онлайн в такива мащаби. Всички дружно за 6-та поредна година да протегнем един неповторим мост на българщината! Нека покажем, че нищо не може да ни попречи да играем хоро където и да е - у дома, на двора, в работата, в парка, на улицата... или там, където ни заведе вашата досетливост “.

Организаторите приканват всички българи да снимат клип, в който да се показват - кои са, от кое място са, и да покажат по какъв начин играят хоро. А също и да разгласяват клиповете на Facebook страниците на „ Сдружение Азбукари “, на събитието „ Пробуждане с хоро 2021 “ и на личните си профили.

„ Нека покажем хубостта на фолклора, темперамента и позитивната страст на българина - се споделя още в обръщението на „ Сдружение Азбукари “. - Нека покажем, че в тези времена на тествания ние, българите имаме още по-голяма потребност от Единение. С държанието ни на този ден, ще пренесем с отговорност и самообладание образеца на предците ни, творили само за духовно израстване и общочовешка поддръжка. Активността ни ще покаже, че българският дух е жив, че българските общности у нас и в чужбина почитат традициите си и имат национално почитание и горделивост. Нека залеем българската секция на Facebook с живи, вдъхновяващи и заредени с въодушевление и положителна сила видеа на българи, играещи хоро! “.

От „ Сдружение Азбукари “ насочат покана към всички българи, където и да се намират, да излъчат мощен позитивен подтик, с цел да покажат на света очарованието на облика ни, будил удивление у мнозина през хилядолетията. „ Хорото е вълшебен обред и магически лек против всевъзможни вируси и заболявания “, споделят още основателите на най-мащабния патриотичен празник.
Информация за уредниците:
„ Сдружение Азбукари “

„ Сдружение Азбукари " е неправителствена организация, учредена през 2012 година Сдружението развива планове, ориентирани към обществената интеграция, реализира новаторски просветителни планове, провежда спортни начинания, предизвиква и поддържа надарените деца. Азбукарите са стимулирани персони, с разнородни специалности, които посредством доброволни вътрешни подбуди съумяват да формулират дела за по-добър живот на хората. Ние обличаме концепциите в деяние и предлагаме работещи други възможности за обезпечаване на първокласен живот и обучение на децата в България. Нашата идея е България!

„ Българи за България “

„ Българи за България “ е гражданска платформа, сплотяваща родолюбиви Българи у нас и по света, които работят за почтена и просперираща България. Организацията си слага за цел издигането на българския народен дух, посредством възкръсване и разпространение на българските обичаи и завръщане към изконните български полезности. Ние, „ Българи за България “, работим за издигане и поддържане на българското национално самочувствие, като разкриваме и разпространяваме истината за значимостта на нашия народ за построяването и развиването на актуалната цивилизация. По пътя на реализиране на разцвет на нацията, водеща е Духовността! Нека всички Българи се пробудим за добруването на България и покажем на света силата на Българския дух!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР