На 3 декември е имало тайна среща между властта и

...
На 3 декември е имало тайна среща между властта и
Коментари Харесай

Експерт: Тайна среща между властта и застрахователите реши съдбата на Бонус-Малус

На 3 декември е имало загадка среща сред властта и застрахователите за ориста на система „ Бонус- Малус”. На сбирката са участвали чиновници на Гаранционния фонд, Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата”, представители на Министерство на превоза, на Министерство на вътрешните работи, Института за пътна сигурност, Асоциацията на пострадалите”, разгласи пред Lupa.bg ръководителят на Съюза на преподавателите по автомото подготовка Йонко Иванов.
„ Хората, които са били на срещата, дефинират менюто на елементарния жител. Защо не е поканен потребителят на системата? Това ли съставлява публичното разискване? Кой направи разбор на разбора на консултанта за системата?! Всичко е преписано едно към едно. Някой потърси ли сметка на този съветник? Защо лъжат, че единствено 20% са нарушителите на разпоредбите за пътна сигурност? Милион и 700 хиляди акта и фишове бяха направени предходната година. Всеки втори на пътя прави нарушаване. И скриха от обществото за срещата на властта със застрахователите. Само една-две медии се осмелиха да изнесат информация за сбирката”, разяснява автомото специалистът.
„ Въпреки всичко предвиждам, че няма да бъде призната системата. Все отново транспортният отрасъл е в протестна подготвеност на 13 януари. Март месец е сериозен за българите, тъй като тогава се заплащат налози, сметки за отопление и ще се сътвори напрежение в обществото”, счита Иванов.
Според него, даже и да не се одобри системата, застрахователите ще продължат да печелят. Ние сме на трето място в Европа по развиване на застрахователния бизнес, разгласи експертът.
„ Нека да излязат и да кажат в коя страна „ Бонус-Малус” ситемата работи. Тя работи единствено като застрахователно събитие за хората, които са създали вреда върху различен обект или индивид. 100 години не е довела до понижаване на броя на пътнотранспортните произшествия”, безапелационен е специалистът.
Йонко Иванов разгласи, че сме на 94 място от 130 страни в света по неприятни пътища, а в Европа сме преди всичко.
„ Пред нас е Виетнам. Виетнам, който води 50-годишна война, има по-хубави пътища и по-добра организация на движение”, възмущава се експертът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР