На 29 юни стартира 19-ят Международен Фестивал за франкофонска песен

...
На 29 юни стартира 19-ят Международен Фестивал за франкофонска песен
Коментари Харесай

Френски шансони звучат в Пловдив

На 29 юни започва 19-ят Международен Фестивал за франкофонска ария „ Златен ключ ”- Пловдив 2022.

Това е най-големият конгрес на френското музикално и песенно изкуство на Балканите.

Той е втората по значимост и мащаби такава демонстрация в Европа след тази в Амстердам, която дава опция на участници и доброволци да се срещнат с нови хора, да се допрян до разнообразни култури и всичко това през призмата на френския език, споделя шефът на Алианс Франсез, госпожа Теофана Брадинска.

Специален посетител на Фестивала ще бъде господин Пиер Колио, консултант по културната активност и съдействието при Посолството на Реп. Франция и шеф на Френския институт за България, който ще приветства публиката и участниците.

Фестивалът ще бъде открит от зам.-кмета по просвета, археология и туризъм господин Пламен Панов и още веднъж ще зазвучи химна на това събитие песента „ Шан-з-Елизе ” в специфична джазирана версия в осъществяване на 18 годишната, надарена Кристина Карабельова.

На този концерт ще вземат присъединяване българските лауреати, Марина Спасова и Нели Солакова, печелили състезанието през миналите години, само че с атрактивни особено готови песни, както и новите бъдещи звезди ученици на „ Арт Войс Център ”, с началник госпожа Румяна Иванова, които са наши музикални сътрудници. Изпълнения с доста страсти ще чуем от Петал Гало от Индия и Мишел Езат от Египет. Те към този момент имат своите специалности – тя е индийски посланик, а той учител по френски език в Александрия, само че музиката и шансона остават в душите им, сподели Брадинска

Публиката ще може да се наслаждения на впечатляващи и вълнуващи участия на Кристина Енчева, която е единствено на 10 години, на Наталия Камагорцева на 12 години и Белослава Петрова на 13 години и други, които ще изпълнят известни шансони, само че със особено изработен, доста забавен актуален аранжимент. Към тях ще се причисли и към този момент звездата с опит Ива Ичевска.

На 30 юни е концертът «Олга и приятели» на надарената Олга Василенко от Украина. Както Олга, по този начин и участващите другари са подготвили серия от  приятни изненади за публиката, които ще заредят с доста положително въодушевление всички в залата.

Тъй като целият фестивал е под мотото „ Празник на музиката ” и тук, както и по целия свят, той се прави с изключителното подпомагане на съответната община Пловдив, като концертите наложително са безвъзмездни и входът за тях е свободен.

Началният час на концертите е 19,00ч.

Заповядайте  да се насладите на магията на френския шансон!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР