На 29 януари ваксината на AstraZeneca може да получи одобрение

...
На 29 януари ваксината на AstraZeneca може да получи одобрение
Коментари Харесай

ЕС може да одобри ваксината на AstraZeneca на 29 януари

На 29 януари имунизацията на AstraZeneca може да получи утвърждение за приложение в Европейски Съюз, заяви през днешния ден Европейската организация по медикаментите. Агенцията разясни, че през днешния ден производителите на този препарат са внесли документите си за оценка.

Уточнява се, че организацията е направила до момента предварителна инспекция на имунизацията, която след утвърждение ще бъде третият наличен в Европейски Съюз препарат за отбрана от заразяване с коронавирус.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че при позитивно мнение на лекарствената организация, разрешението за пазарен достъп ще бъде издадено доста бързо. При одобряването на първите две ваксини Европейски Съюз даде позволение в същия ден, в който лекарствената организация се произнесе позитивно.

Пред комисията на Европейския парламент по околна среда, отбрана на публичното здраве и сигурност на храните през днешния ден основният договарящ на Европейски Съюз с производителите на ваксини Сандра Галина уточни, че във второто тримесечие на годината доставките ще се ускорят, осведоми Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че Европейски Съюз е сключил съглашения за покупка на " всички налични количества " ваксини на пазара. По нейните думи предварителните съглашения, подписани от Европейска комисия, плануват графици за доставка и условия за отговорността на производителя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР