На 29 октомври Варна ще избере своя нов градоначалник. Освен

...
На 29 октомври Варна ще избере своя нов градоначалник. Освен
Коментари Харесай

#ИзбориВарна: Кои са кандидатите за кметове на ГЕРБ

На 29 октомври Варна ще избере своя нов градоначалник. Освен кмет на Варна, избираме и кметове за районните администрации " Аспарухово ", " Приморски ", " Одесос ", " Младост ", " Владислав Варненчик ".

В поредицата #ИзбориВарна Moreto.net показва биографии и фотоси на кандидат-кметовете от всички партии и обединения, по последователност на номерата им в бюлетината за локалния избор на 29 октомври, давайки опция варненци да се срещнат с личностите, които стоят зад оповестените имена. Информацията е предоставена особено за Moreto.net от самите тях.

7. Иван Портних

Кандидат за кмeт на Варна

Иван Портних е роден на 18.11.1976 година Магистър „ Международни стопански връзки ” в Университета за национално и международно стопанство; Магистър „ Бизнес администрация ” в Institut de la Francophonie pour l` Administration et la Gestion; В работното му портфолио е Генерален управител на комплекс „ Гранд хотел Варна ” Resort & Spa 2001 – 2013г.; Общински консултант и заместник-председател на Общински съвет Варна – октомври 2011 – юни 2013 г.; юли 2013 година досега кмет на Община Варна; • Владее френски, британски и съветски езици.

7. Биляна Раева

Кандидат за кмет на регион „ Одесос “

Биляна Раева е родена 1973 година във Варна. Завършва висшето си обучение в Икономическата академия в Краков, Полша със компетентност „ Международни политически и стопански връзки ” и следдипломна подготовка по „ Международни и европейски връзки и ръководство ” в Университета в Амстердам, Холандия.

В интервала 1992 – 1994 взе участие в копродукции на италиански кино продуценти като “Октопод ” и е районен координатор за Варна.

От 2000 година стартира европейската си кариера в Брюксел като стажант в Генерална дирекция „ Информационно общество ” и “Образование и просвета ” на Европейската комисия и от 2001 година като политически специалист в Eurocities – организацията на огромните европейски градове в Брюксел.

През 2005 - 2007 година оглавява екипа подготвящ Оперативна стратегия „ Административен потенциал ” в Министерство на държавната администрация и административната промяна, София, координатор за административната промяна е по стратегия PHARE и Финансовият механизъм на Норвегия и ЕИП.

През юни 2007 година е определена за член на Европейския парламент на първите европейски избори в България. Председател е на Делегацията за връзките с Швейцария, Исландия и Норвегия и Европейско икономическо пространство (ЕИП). Член е на Комисията по претовареност и обществени въпроси, заместник-член на Комисията по стопански и финансови въпроси и заместник-председател на интергрупата “Градско развиване ” на Екологичен потенциал. От 2013 г е представител на Община Варна в гр. Брюксел и взе участие в акциите по кандидатурите на града за Европейска столица на културата 2019 и Европейска младежка столица 2017. През 2015 г съставлява общината в УС на Сдружение „ Варна – Европейска младежка столица ”. От 2019 е деятел на съдружие Таляна и от 2022 негов заместител ръководител. Участва в организацията на редица огромни събития във Варна. Доброволец в БЧК, от 2014 година оказва помощ на организацията за възобновеният Международен фестивал на Червенокръстките и здравни филми. Владее британски, полски, италиански, френски, съветски и испански език.

7. Людмила Колева - Маринова

Кандидат за кмет на регион „ Приморски “

Людмила Колева - Маринова е родена на 22.04.1980 година

Завършила СОУ за филантропични науки и изкуства „ Константин Преславски “ – гр. Варна, филантропичен профил с интензивно проучване на френски език, последван от Технически университет – гр. Варна, магистър компетентност „ Право “. Професионалният й път минава като юристконсулт, сега е юрист с опит в региона на гражданското, комерсиалното право и фамилно право. Общински консултант в Община Варна от 2015 г досега. Владее британски, френски и съветски език

7. Евгени Дянков

Кандидат за кмет на регион „ Младост “

Евгени Дянков е роден на 02.07.1970 година

Завършено главно, приблизително и висше обучение надлежно в ОУ “Г.С.Раковски “, IV-та ФЕГ “Фредерик Жолио Кюри “ и Икономически Университет – гр.Варна.

Магистър Икономист, компетентност „ Финанси “.

Професионална кариера в областта на маркетинга и рекламата, строителство и ремонт, банково, застрахователно дело и финанси, покупко-продажба и ръководство на недвижими парцели, езикови преводи и легализации.

Десет годишен стаж като управител в няколко мултинационални компании. За интервал от 7 години шеф и съучастник в няколко лични компании. През последните 12 години зам.кмет на регион „ Младост “ Община Варна. Женен с едно дете на 16г.

7. Николай Костадинов

Кандидат за кмет на регион „ Владислав Варненчик "

Николай Костадинов е роден на 17.12.1975 година

Завършил обучение в сегашната Варненска комерсиална гимназия “Г.С.Раковски “ и Технически университет - Варна - магистър по право.

Професионалната му кариера минава през общинската администрация на регион " Вл.Варненчик ", депутат в Народно събрание, шеф дирекция " Обществен ред и надзор ", шеф в общинско дружество " Спорт ". От 2015 до в този момент е кмет на регион " Вл. Варненчик " във Варна.

7. Ивайло Маринов

Кандидат за кмет на регион „ Аспарухово “

Ивайло Маринов е роден на 03.04.198 г,

Магистър по компетентност „ Педагогика “ и офицер по възпитателна работа Свързочни войски. Професионалният му път стартира в Регионално звено „ Сигурност “ при Регионална дирекция на вътрешните работи Варна, начални на отдел Териториална дирекция „ Национална сигурност “ - Варна при Държавна организация „ Национална сигурност “, началник вътрешно ведомствен надзор „ ВиК Златни пясъци “ ООД, зам.кмет в Община Долни чифлик, а по-късно и в регион " Аспарухово ". От 2019 г до момента е кмет на регион Аспарухово - Община Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР