На 29 март преди точно 50 години, Volkswagen започва серийното

...
На 29 март преди точно 50 години, Volkswagen започва серийното
Коментари Харесай

Преди 50 години: VW започва производството на Golf, най-продаваният модел на марката

На 29 март преди тъкмо 50 години, Volkswagen стартира серийното произвеждане на Golf във Волфсбург. В оня миг никой не може и да мисли, че наследникът на Beetle ще се трансформира в най-успешния модел на Volkswagen и най-продавания европейски автомобил в историята.

До през днешния ден компанията е осъществила над 37 млн. продажби. Това значи, че на ден по света са били купувани по към 2000 коли от 1974 година насам.

Преди тъкмо 50 години Volkswagen отваря нова глава в историята си, откакто преди този момент десетилетия наред властваше конфигурацията за задноразположен мотор. Golf трансформира това, монтирайки мотора напречно начело. Този преход към този момент е стартиран малко преди този момент с Passat и Scirocco.

Наследникът на именития Beetle, създаден в тираж над 21,5 млн., е дело на Giugiaro и Volkswagen Design. Той е претрупан с големи упования, които през октомври 1976 година към този момент е ясно, че ще бъдат оправдани: две години и шест месеца по-късно Golf доближава 1 млн.

От самото начало на неговата история, заводът на Volkswagen във Волфсбург е главната движеща мощ зад триумфа на легендата. За тези 50 години оттова са излезли над 20 млн. броя, другите 17 млн. са създадени в заводите в Белгия, Бразилия, Китай, Малайзия, Мексико, Словакия и Южна Африка.

Какви са нововъведенията, които вкарва всяко потомство на Golf четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР