На 29-и октомври правителството ще приеме проекта на Държавния бюджет

...
На 29-и октомври правителството ще приеме проекта на Държавния бюджет
Коментари Харесай

Горанов към Радев: Неоснователно е искането да разпределим излишъка

На 29-и октомври държавното управление ще одобри плана на Държавния бюджет за 2019 година и ще го внесе в Народното събрание. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов пред БНР.

За апела на президента Румен Радев да бъде разпределен остатъка в тазгодишния бюджет, финансовият министър разгласи, че той е безпочвен .

 Румен Радев: Бедността не може да се преодолее освен това статукво
Румен Радев: Бедността не може да се преодолее освен това статукво

При съществуващите здравни, обществени, просветителни модели е непостижима задачата

" Всички разноски, които ще бъдат направени в границите на бюджета за 2018 година, ще бъдат в границите на гласуваните разноски от българския парламент . Не разбирам за кой остатък приказва президентът, само че ние няма да надхвърлим утвърдените разноски, гласувани с Годишния закон Държавния бюджет ", сподели Горанов.

Според финансовия министър, в случай че желаеме да изхарчим остатъка, би трябвало да актуализираме бюджета, а ние нямаме такова открити е.

Припомняме, на 3 октомври държавното управление даде в допълнение 3 100 000 лв. на Държавна организация " Технически интервенции " (ДАТО) . Мотивът - за оптимален размер на уговорките за разноски. Решението бе признато на съвещание на министрите от кабинета " Борисов-3 ". Актуализацията на бюджета на ДАТО е за оптимален размер на разноските за 2018 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР