На 29-годишна възраст почина бившият световен шампион в овчарския скок

...
На 29-годишна възраст почина бившият световен шампион в овчарския скок
Коментари Харесай

Почина бившият световен шампион в овчарския скок Шон Барбър

На 29-годишна възраст умря някогашният международен първенец в овчарския скок Шон Барбър, заяви неговият управител Пол Дойл.

В изказването си Дойл не разкрива каква е повода за гибелта на някогашния канадски спортист, като медиите оттатък Океана показаха " медицински затруднения ".

" Повече от просто необикновен състезател. Шон беше добродушен човек, който постоянно поставяше другите пред себе си. Трагично е да загубиш толкоз добър и младеж ", показа Пол Дойл.

От Университета на Тексас, където Барбър се обучаваше, осведомиха, че канадецът, че е бил с влошено здравословно здраве напоследък.

Най-големият триумф в кариерата на Шон Барбър, чието цялостно име в действителност е Шонеси, пристигна през август 2015-а година, когато той завоюва международната купа в овчарския скок по време на шампионата на планетата в Пекин. Около месец по-рано канадецът сложи и своето персонално достижение навън - 5.93 метра, което и до през днешния ден си остава връх на страната. В същото време Барбър държи и върха на страната в зала със своите 6.00 метра.

През 2016-а година към канадецът се бе разразил скандал към присъединяване му на Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, откакто стана ясно, че той е дал позитивна проба за кокаин преди форума. В последна сметка Барбър беше позволен до присъединяване в Игрите, откакто бе постановено, че приемът на веществото е станал " по нехайство ". Самият спортист пък се оправда, заявявайки, че кокаинът е попаднал в организма му след целувка с момиче, което го е използвало преди срещата си с него.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР