На 29.11.2021 г. (понеделник) от 17:30 ч. в Културно-информационния център

...
На 29.11.2021 г. (понеделник) от 17:30 ч. в Културно-информационния център
Коментари Харесай

Виртуална изложба на Людмил Николов организира Казанлък

На 29.11.2021 година (понеделник) от 17:30 ч. в Културно-информационния център на ул. “Искра “№4 в Казанлък ще бъде открита виртуална галерия на Людмил Николов - актьор, художник и артист. Публиката ще има опция да види цифрова презентация, отдадена главно на образните пристрастия на създателя в изобразителното изкуство през последните 2-3 години. Културното събитие ще открие роденият в Казанлък и огромен другар на Града на художниците - изкуствоведът проф. доктор Марин Добрев, шеф на Художествена изложба Стара Загора.  

Людмил Николов е роден в гр. Казанлък и е израснал в театрална фамилна среда. Работи в областта на изкуството като актьор в България и Норвегия повече от 40 години.
Египет мощно заинтригуван от побратимяване с Казанлък
Кметът Галина Стоянова се срещна с новия дипломат на Арабска република Египет в България Н. Пр. господин Халед Ибрахим Емара. Основна тематика н...



В ранните си години прави първи театрални стъпки откакто е бил мощно повлиян от работата на своя татко - Жоро Николов в Народно читалище „ Искра - 1860 ”. Театралният му живот е обвързван със Сливенския спектакъл, в който е назначен като артист през 1974 година Продължава в Пловдивския спектакъл до 1986 година Людмил Николов създател е на известното музикално трио „ Living Dolls “. През 1990 година, дружно с Румънската режисьорка Николина Николеско организира курс за куклен спектакъл в град Берген в Хордаланд спектакъл, а по-късно стартира работа като режисьор, сценарист и артист в същия спектакъл. От 1990 година до 2018 година е написал 17 представления в Норвегия, които са изиграни още веднъж в Хордаланд спектакъл. Изявите му в редица турнета в чужбина, участията му като артист в спектакли, филми и сериали са част от неговите респектиращи с многоорбазието и въздействието си артистични превъплащения.  

Над три десетилетия Людмил Николов посвещава и на изобразителното изкуство. В него той споделя своите визии за индивида, другарството, музиката, спомените... Негови изложения са представяни в Норвегия, Германия, Швеция, Турция, Австралия, Англия и други Здравословното му положение през последните години дефинира преориентацията му от класическите техники в живописта и графиката към средствата на цифровото изкуство.


Расте ползата към помощите за дете в Казанлък
От началото на годината досега са подадени общо 226 заявки към Общината за разпределяне на еднократна помощ за новородено дете, от...

Казанлък е постоянно в сърцето на Людмил Николов и той в никакъв случай не губи връзка с театралните обичаи на града. Идеята на уредниците на откриването в понеделник вечер е да съберат другари и познати на Людмил Николов, които са били неизменима част от неговия път и поддръжка през годините. 

Още от СТАРА ЗАГОРА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР