На 28 юни, вторник, държавният глава Румен Радев ще проведе

...
На 28 юни, вторник, държавният глава Румен Радев ще проведе
Коментари Харесай

Радев провежда консултации за правителство с ИТН, ДБ и Възраждане във вторник

На 28 юни, вторник, президентът Румен Радев ще организира съвещания с представители на парламентарните групи от 47-ото Народно заседание за връчване на мандат за сформиране на ново държавно управление в границите на сегашния парламент.

От 9.00 часа с представители на парламентарната група на " ИТН ", т 10.15 часа – с представители на парламентарната група на „ Демократична България “; от 11.30 часа – с представители на парламентарната група на Политическа партия " Възраждане ".

БГНЕС напомня, че консултациите на президента идват след рухването на кабинета на Кирил Петков след вота на съмнение на 22 юни. Вотът на съмнение беше гласуван от 123 народни представители, „ срещу “ бяха 116. Нямаше въздържали се. Вотът беше импортиран от ГЕРБ поради икономическите провали на държавното управление.

Вече на няколко пъти Кирил Петков съобщи, че ще опита да сформира нов кабинет, след връчване на мандат от президента на " Продължаваме промяната ". По думите му главният състав ще бъде същият.

Продължаваме промяната не се яви на консултациите на 27 юни, повода – депутатите били на бюджетна комисия, която гледа актуализацията на бюджета.

Консултациите на Политическа партия при президента за връчване на мандат за ново държавно управление ще бъдат в края на седмицата, когато президентът се прибере от Мадрид, сподели ръководителят на ПГ на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров. За нас е доста значимо процесът преди връчването и осъществяването на първия мандат да върви бързо, сподели още Гюров. Той не пожела да каже дали предлагането за министър председател ще е още веднъж на Кирил Петков и прикани да се изчакат консултациите.

ОТ ГЕРБ оповестиха, че ще върнат мандата допустимо най- бързо, тъй че да стартират съвещания за връчване на мандата за трета политическа мощ по желание на Радев.

Ръководството на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " също отхвърли да взе участие на 27 юни в консултациите при президента. В момента тече второ четене на държавния бюджет, по който има направени десетки оферти. “За нас е по-голям бюджетът, с цел да подсигуряваме нарастването на пенсиите, данъчните облекчения за младите фамилии, помощта да земеделците, ваучерите за служащите, поддръжката за бизнеса и спомагателни средства за транспортния бранш. Ще участваме в съвещания в различен ден, когато сме сигурни, че сме обезпечили фамилиите и стопанската система за идващите месеци”, обявиха депутатите от Българска социалистическа партия. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР