На 28 юни 2022 година беше проведено последното трето електронно

...
На 28 юни 2022 година беше проведено последното трето електронно
Коментари Харесай

Трето класиране за прием в първи клас

На 28 юни 2022 година беше извършено последното трето електронно класиране за банкет на възпитаници в първи клас в общинските учебни заведения на град Пловдив за образователната 2022/2023 година.

В класирането участваха 164 деца, от които 88 са класирани, а 76 остават чакащи банкет. Обявените свободни места бяха 411 и макар огромния им брой, за некласираните деца желанията не съответстваха с опциите на учебните заведения.

За класираните 88 деца следва записване в учебното заведение, в което са признати. Техните родители следва да показват нужните документи за засвидетелствуване на употребените критерии в период до 30 юни 2022 година в това число.

След третото класиране родителите на незаписаните деца следва да подадат заявки за записване в учебните заведения, в които има свободни места.

С броя на останалите свободни места ще могат да се срещнат от данните в електронната система за банкет, където учебните заведения ще разгласяват настояща информация след 1 юли 2022 година, когато е срокът за отразяване на записаните след трето класиране възпитаници.

Очаква се понижаване в авансово избраните с учебния план-прием паралелки, което ще ограничи наличните свободни места.

При записване на всички класирани на третото класиране общият брой на записаните деца ще стане 3096. За незаписаните приемът продължава на място в учебните заведения, само че е желателно родителите да създадат своя избор в по-кратки периоди.

Анализите на информацията за подлежащите на банкет в първи клас, които следва да постъпят в учебно заведение и имат най-малко един адрес (постоянен или настоящ) на територията на град Пловдив, показват, че има деца, записани в държавните и частните учебни заведения в града,  деца, преместени в други обитаеми места в страната или чужбина, както и неоткрити на адресите деца.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР