На 28 юли беше подписан договор по одобрен проект Рехабилитация

...
На 28 юли беше подписан договор по одобрен проект Рехабилитация
Коментари Харесай

Осигурено е финансиране за модернизацията на уличното осветление във всички населени места на община „Тунджа“

На 28 юли беше подписан контракт по утвърден план „ Рехабилитация и рационализация на общинска инфраструктура – системи за външно изкуствено осветяване на територията на 11 обитаеми места в община „ Тунджа “, който се финансира от Националния проект за възобновяване и резистентност.

Чрез него ще бъде реконструирано и осъвременено уличното осветяване в селата Безмер, Веселиново, Дражево, Кабиле, Кукорево, Могила, Победа, Роза, Стара река, Хаджидимитрово и Чарган. Ще бъдат сменени с нови високоефективни LED осветители съществуващите 1775 осветителни тела и ще бъдат сложени нови 321 LED осветители, с цел да се реализиран условията за осветеност в обитаемоте места.

За да стартира реконструкцията, е належащо да бъде оповестена социална поръчка за избор на реализатор.

В останалите 33 обитаеми места на общината модернизацията на уличното осветяване ще се реализира посредством финансов лизинг.

Избран е реализатор на публичната поръчка за планиране и осъществяване на строителството на реконструкцията и модернизацията на уличното осветяване в тези 33 обитаеми места и следва сключване на контракт.

Независимо от финансирането, във всяко от селата на община „ Тунджа “ е планувана замяна осветителните тела с нови високоефективни LED осветители, създаване на модерно автоматизирано ръководство на уличното осветяване и система за премерване и надзор на потреблението.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР