На 28 януари китайското посолство в САЩ проведе мероприятие за

...
На 28 януари китайското посолство в САЩ проведе мероприятие за
Коментари Харесай

Китайският посланик в САЩ изрази протеста срещу неправомерните законови мерки и депортирането на китайски студенти

На 28 януари китайското посолство в Съединени американски щати организира мероприятие за отбелязване на 45-ата годишнина от началото на просветителните обмени сред Китай и Съединените щати, както и за честване на Китайската нова година.

Посланик Сие Фън съобщи в речта си, че наскоро законодателните управляващи във Флорида са забранили на китайски студенти да влизат в обществени академични лаборатории. Всеки месец десетки китайски студенти получават отвод за влизане в Съединените щати или са депортирани, макар че имат годни визи и нямат престъпно досие. „ Това е безусловно недопустимо. Китайската страна показва формалното си противоречие със съответните политики на Съединените щати и ще продължи уверено да пази законните права и ползи на китайските жители. “

Посланикът прибавя още, че политизирането на просветителния продан и съдействие ще докара до загуба на доста високо квалифицирани гении, застрашавайки личната изследователска среда и жизнеността на нововъведенията на Съединените щати.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР