На 28 януари 2020 г. Роджър Федерер се прибра от

...
На 28 януари 2020 г. Роджър Федерер се прибра от
Коментари Харесай

Година по-късно: Федерер преговаря правилата в тениса

На 28 януари 2020 година Роджър Федерер се прибра от корта в Мелбърн и разгласи, че ще си вземе отмора, с цел да направи интервенция на коляното си. 13 месеца по-късно той още веднъж сграбчи ракетата и игра в шампионат.

На 40 години Федерер съумя да завоюва мача си с Даниел Евънс в Доха след 2:1 сета и съвсем 2 часа и половина на корта!

Но както всяко едно завръщане, и това беше мъчно, даже за човек в прякора Маестрото! Тъй като швейцарецът, който има в своята сбирка 20 трофеи от Големия шлем, пропусна цяла една луда година, белязана от пандемията от ковид, той трябваше да се увери, че към момента знае... разпоредбите на тениса!
View this post on Instagram

След като беше изтеглен жребият за първи сервис, Роджър се обърна към съдията и попита: " Все още ли имам 25 секунди сред разиграванията? ".

Реферът търпеливо му изясни, че в това предписание няма смяна. След като заяви краткотрайния резултат, всеки тенисист има по 25 секунди, с цел да извърши нов сервис.
View this post on Instagram

Това обаче не беше всичко! Федерер провокира усмивки на корта, откакто не помни кърпата си. Преди година за това се грижеха децата на корта. За да бъде редуциран до най-малко физическият контакт и да бъде предотвратено разпространяването на ковид, тенисистите бяха задължени сами да се грижат за кърпите си. Никой различен не ги пипа!

За това се наложи Федерер, който не е играл при такива условия в своята 23-годишна кариера, в която прекара 310 седмици като номер 1 в света, да се върне и самичък да се погрижи за кърпата.
View this post on Instagram

В последна сметка той се приспособи към новите условия и съумя да завоюва, а през днешния ден (11 март) му следва втори мач в Доха. Негов противник ще е грузинецът Николоз Басилашвили.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР