На 28 и 29 октомври 2023 г. в ОКИ Културен

...
На 28 и 29 октомври 2023 г. в ОКИ Културен
Коментари Харесай

Бял лист подкрепя жени, преживели домашно насилие

На 28 и 29 октомври 2023 година в ОКИ Културен дом – Красно село ще бъде показан имерсивният пърформънс БЯЛ ЛИСТ - заключителна част на интердисциплинарния социално-артистичен план със същото заглавие на съдружие Глобал Вижън Съркъл в поддръжка на дамите, претърпели домашно принуждение. Имерсивният (потапящ в действието си) пърформанс БЯЛ ЛИСТ, в който публиката влиза самостоятелно, персонално се среща и взаимодейства с артистите, е покана за нахлуване в незнайното, за потапяне в чистото и бялото, за пристъпване в тихото и празно пространство на цялостния капацитет, където можем да пренапишем своята история отначало и да изградим нови връзки сами със себе си и между тях.

 

Проектът БЯЛ ЛИСТ включва разнообразни стадии и действия за потребление на изкуството като лечебен способ и инструмент за себеизследване, овластяване, креативно изложение и грижа за себе си, в който дружно вземат участие дами - актьори и дами, претърпели домашно принуждение.

 

БЯЛ ЛИСТ е общо създание сред „ Театър на сетивата София “ и фондация Emprove, които през май и юни сътвориха серия от креативен образования – ритрийти за Жените Сървайвърс, които имаха опция да черпят ентусиазъм, сили и практики за притихване и творчество от методите на сетивния, танцовия и документалния спектакъл. Като резултат от тези креативен срещи се роди „ Пътеводител за свързване със себе си “ – онлайн справочник с практични принадлежности от света на изкуството, които служат за смяна на гледната точка и за поощряване на креативния метод в всекидневието ни, както и имерсивният пърформънс “БЯЛ ЛИСТ ”.

 
Можете да изтеглите гратис Пътеводителя на https://emproveproject.eu/bg/pytevoditel-za-svyrzvane-s-sebe-si/. Публиката влиза в представлението самостоятелно и персонално се среща и взаимодейства с артистите, по тази причина е належащо авансово опазване на дата и съответен час.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР