На 28 февруари от 19:00 ч. ще можете да видите

...
На 28 февруари от 19:00 ч. ще можете да видите
Коментари Харесай

Варна Денс Театър с премиерен спектакъл

 На 28 февруари от 19:00 ч. ще можете да видите премиерния театър `RE:…` на Варна Денс Театър.

Спектакълът заговаря тематиката на нашето забързано, суетно всекидневие, като в това време приканва да погледнем по-дълбоко в себе си, с цел да открием там нещата, които в реалност имат значение.

Спектакълът е построен от три танцови миниатюри с трима хореографи, пред които бе сложена задачата да пресъздадат своя отговор на световните събития от миналата година посредством езика на танца. Миниатюрите бяха показани в градска среда на разнообразни местоположения из Варна през 2020 година и отличени с Независима премия за просвета `Media AwARTs`. Сега те ще бъдат приспособени за сцена и обединени в едноактен театър.

Събитието ще се организира на сцената на Операта с финансовата поддръжка на Министерството на културата и ще бъде част от «Танцови маршрути» - фестивал за актуален танц, основан с концепцията да демонстрира във Варна положителни танцови практики от страната и чужбина.

Гости на фестивала бяха АТОМ Театър, а скоро следва посещение и на Танцова компания ДЮН. И двете компании заемат водещо място на българската танцова сцена.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР