На 28 февруари беше обявен за председател на журито. В

...
На 28 февруари беше обявен за председател на журито. В
Коментари Харесай

Ето журито на 76-ия фестивал в Кан

На 28 февруари беше разгласен за ръководител на журито. В това ново издание, което следва 75-ата годишнина, Фестивалът в Кан желае да приветства ново потомство актьори, които режисират, играят, пеят и пишат.

 

Заедно с ръководителя, който два пъти е получавал " Златна палма ", в състава на журито влизат мароканската режисьорка Мариам Тузани, френският артист Дени Менохет, британско-замбийският сценарист и режисьор Рунгано Ньони, американската актриса и режисьорка Бри Ларсън, американският артист Пол Дано, афганистанският създател Атик Рахими, аржентинският режисьор и сценарист Дамиан Шифрон и френската режисьорка Жулиета Дюкурньо, която завоюва огромната премия през 2021 година

Журито ще има задачата да присъди " Златната палма " на един от 21-те кино лентата, оповестени в конкурсната стратегия. Наградите ще бъдат разкрити на 27 май на церемонията по закриването, която ще бъде излъчена онлайн от France Télévisions във Франция и от Brut. в интернационален проект. Тя ще бъде последвана от последната прожекция на фестивала: Elemental, анимационният филм на Peter Sohn.

 

  Делян Сталев

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР