На 28 април (сряда) от 11.00 часа в на ул.

...
На 28 април (сряда) от 11.00 часа в на ул.
Коментари Харесай

Военноисторическият музей представя книгата Българските генерали 1978-1946. С достойнство и чест

На 28 април (сряда) от 11.00 часа в на ул. „ Черковна ” № 92 в София публично ще бъде показана първа книга от поредицата „ Българските генерали 1878 – 1946. С достолепие и чест “. Монографията е готова от проф. Тодор Петров и доцент доктор Соня Пенкова и е първото сходно задълбочено и систематично научно изследване по тематиката.
Изданието обръща взор към личностите, сложили основата на Българската войска, към генералите – познати или малко известни, известни или забравени, служили на България във война и в мир, стояли отпред, само че и споделяли компликациите с войската си, допускали неточности и упреквани в неточности, съдени с виновност и без виновност, задържани и убивани.
 Националният военноисторически музей с приз Музей на годината(ВИДЕО) Националният военноисторически музей с приз " Музей на годината " (ВИДЕО)
Националният военноисторически музей (НВИМ) получи огромната премия на Сдружение „ Български музеи “ в най-престижната катего...
Първа книга от поредицата съдържа биографични данни, засягащи виталния път и делото на 125 генерали от Третото българско царство. Акцентът е подложен върху присъединяване им в построяването на Българската войска и в петте войни, в които България води война през интервала 1878 – 1946 година
Цялата поредност ще обхване имената на над 500 български генерали, част от военната история на България от Освобождението до провъзгласяването ѝ за национална република.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР