На 27 ноември КТ Подкрепа“ ще проведе национален протестен митинг-шествие

...
На 27 ноември КТ Подкрепа“ ще проведе национален протестен митинг-шествие
Коментари Харесай

КТ „Подкрепа“ обявиха национален протест заради болничните

На 27 ноември КТ „ Подкрепа “ ще организира народен протестен митинг-шествие под надпис „ Болните служащи не са нарушители! “.
Основните претенции на протестиращите са работодателите да поемат най-малко първите 5 дни от болничните; да изплащат 100% от трудовото заплащане през този интервал (понастоящем е едвам 70%, като от тях се удържат осигуровки и данъци); отпадане на налога върху минималната работна заплата; незабавна актуализация на добавката за нощен труд, която е в размер на 25 стотинки; ограничение на изключителния труд; използване на сумираното пресмятане на работното време единствено в непрекъсваеми производства, оповестиха от синдиката, представен от БГНЕС.

Протестното шествие ще стартира от пл. „ Княз Александър I “ по бул. „ Цар Освободител “ до пл. „ Народно заседание “, където протестиращите ще внесат протестна декларация. След това шествието ще продължи по бул. „ Васил Левски “ и бул. „ Княз Ал. Дондуков “ до ул. „ Тракия “ №15, след което назад по бул. „ Княз Ал. Дондуков “ до пл. „ Независимост “.

На 27 ноември от 10.00 до 11.00 ч. в 35 Дирекции Социално подкрепяне в цялата страна ще се организира едночасова предупредителна стачка с главно искане за 40% базово нарастване на главната работна заплата на обществените служащи и чиновници. Стачката е проведена от Националния профсъюз на административните чиновници към КТ „ Подкрепа “.

Работниците и чиновниците, членове на КТ „ Подкрепа “, няма да позволен да продължи отнемането на обществените ни права!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР