На 27-ми декември 2022г. от пристанище Варна отплава първият в

...
На 27-ми декември 2022г. от пристанище Варна отплава първият в
Коментари Харесай

Български цимент за строителните дейности в Антарктида

На 27-ми декември 2022г. от пристанище Варна отплава първият в морската история на България боен научно-изследователски транспортен съд „ Св. Св. Кирил и Методий “.

Крайната цел на научноизследователския транспортен съд е българската полярна база „ Св. Климент Охридски “ на остров Ливингстън. Екипажът на кораба се състои от 26 души отпред с капитана от втори сан Николай Данаилов.

Корабът транспортира и специфичен сулфатоустойчив цимент, възложен от най-големия циментов цех в страната – . Той ще бъде употребен за изграждане на основите вид фундамент на новата постройка в българската полярна база, която ще действа като лаборатория.

създава от години специфични цименти за извънредно нападателни атмосферни условия, посредством които съумява да взе участие в разнообразни ексцентрични планове.

„ Да доставим цимент за българската полярна задача в Антарктида ни се стори забавно предизвикателство, което приехме с възторг. Работата в сходна среда изисква както отлични професионални умения, по този начин и висококачествени материали. Благодарни сме за поканата да предоставим точно нашия цимент за този забавен план “ – разяснява Михаил Лазаров, Търговски шеф на Девня Цимент АД.

Строителните действия ще стартират след идване на товара на остров Ливингстън и ще бъдат завършени за няколко месеца, до края на задачата. Ръководител на строителните действия е Олег Василев, един от приетите български експерти по бетони.

 

* обява

 

 

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР