На 27 февруари в Плевен се проведе съвместно учениес участието

...
На 27 февруари в Плевен се проведе съвместно учениес участието
Коментари Харесай

Учение за спасяване на пострадал при катастрофа се проведе в Плевен

На 27 февруари в Плевен се организира взаимно учениес присъединяване на четири институции – ВВВУ „ Георги Бенковски “, БЧК, РД ПБЗН-Плевен и медицински лица от УМБАЛ „ Д-р Георги Странски “ – Плевен.



Сценарият на учението включваше реагиране за избавяне на човешки живот при пътно-транспортно произшествие на място, което е недостъпно за коли за спешна помощ.



Служители на пожарната защита разрязаха ламарините на авариралото транспортно средство, с цел да извадят тялото на потърпевшия водач при произшествието.

След това, потърпевшото лице беше качено на пристигналия по заложени координати хеликоптер.

За задачата спасители от БЧК се спуснаха от пристигналия хеликоптер, взеха на носилка потърпевшия, с цел да бъде избавен.



„ Всяка една институция би трябвало да придобие опит за взаимоотношение с другите и това се прави за, когато в действителност има случай, хората да бъдат сработени и координацията да бъде по-бърза. Всяко деяние би трябвало да бъде отиграно няколко пъти, с цел да бъдат отиграни действителните дейности “.

Обучението се записва с камери, след което се прави цялостен анализ, при който се регистрират грешките, в случай че има такива, и се отработват до момента в който детайлите станат съвършени, с цел да могат в действителни условия институциите да работят в цялостен синхрон.

Генерал Юлиян Радойски изясни, че за тази година това е първото и в него за пръв път се събират за взаимна работа четирите институции.

В образованието е включен и новият тренажор, в който водачът в изискванията на виртуална действителност извършва полета до точката на произшествието.

По време на образованието действително беше спусната лебедката, с която беше качен а носилката с потърпевшия, с цел да бъдат подхванати моментални дейности по стабилизирането му.

Генерал Радойски изясни, че образованието се организира на районно равнище, само че ще бъде от изгода за идната работа по HEMS, откакто в Плевен бъде доставен вторият в страната хеликоптер.

„ Възнамеряваме всеки месец да вършим такова взаимно образование, с цел да може откакто пристигна хеликоптерът да имаме готови хора “, сподели бригаден военачалник Радойски като посочи, че хеликоптерът за област Плевен би трябвало да бъде доставен в края на месец юни тази година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР