На 27 априлвРегионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението

...
На 27 априлвРегионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението
Коментари Харесай

Отборът ОУ Неофит Рилски представя Габрово в обласното състезание Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации

На 27 априлвРегионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Габрово се организира общинския стадий на Националното ученическо съревнование " Защита при бедствия, пожари и изключителни обстановки ".

Състезанието се провежда от Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Габрово в партньорство с Община Габрово и Областен съвет на Български червен кръст.

В конкуренцията се включиха учениците от шести и седми клас на общинските учебни заведения, които демонстрираха познания и умения за съответно и дейно държание при рискови за живота на хората бедствия и изключителни обстановки, изискващи способени, точни и бързи реакции.

Състезанието се организира в два стадия. В първия стадий учениците самостоятелно решаваха тест за инспекция на усвоените познания за дейностите при бедствия, повреди, произшествия, пожари и оказване на първа помощ.

Във втория стадий, под формата на спортни игри, участниците от тимовете демонстрираха уменията и реакциите си за деяние при бедствия от друг темперамент в обособени центрове за трусове, наводнения, център индустриални повреди, който включва - химическа, биологична и радиационна отбрана, потребление на самостоятелни средства за отбрана и оказване на първа долекарска помощ на потърпевши.

На първо място беше класиран тима на ОУ " Неофит Рилски ", на второ - ОУ „ Христо Ботев “, а трети станаха учениците от СУ „ Отец Паисий “

Отборът класирал се преди всичко - ОУ " Неофит Рилски ", ще показа община Габрово на регионалното съревнование на 4 май 2023 година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР